Μενού
Control room σε τηλεοπτικό σταθμό
Control room σε τηλεοπτικό σταθμό | (Shutterstock)
  • Α-
  • Α+

Διεργασίες αυτή την περίοδο δεν συντελούνται μόνο σε επίπεδο διευθυντών προγραμμάτων και τηλεαστέρων ενόψει της νέας σεζόν αλλά και σε ανώτερο επίπεδο δηλαδή διοικήσεων και ιδιοκτησιών των καναλιών. Η χρονιά που ξεκινά θα είναι δύσκολη και τα πρώτα δείγματα έχουν ήδη διαφανεί. 

Σε μειώσεις κόστους σε όλη την «πυραμίδα» προχωρούν τα κανάλια για τη νέα σεζόν με την πρόβλεψη για το πως θα κυμανθεί η διαφημιστική δαπάνη τη σεζόν 24’ – 25’ να είναι ακόμη θολή ενώ η πλέον αισιόδοξη εκτίμηση αναφέρει πως θα είναι στα ίδια επίπεδα με φέτος.

Δύο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης σεζόν: Η μείωση στην παραγωγή ελληνικής μυθοπλασίας και η μείωση των ζωντανών ψυχαγωγικών εκπομπών.

Τέσσερα τουλάχιστον κανάλια με δύο πόλους (Mega – ANT1 που έχουν την κοινή εταιρεία παραγωγής Oscar Productions και Alpha – Star που συμμετέχουν από κοινού στην Green Pixel) έχουν αποφασίσει κοινή έναρξη της σεζόν με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως η πρωινή ψυχαγωγία θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα αργότερα θα βγουν απογευματινά προγράμματα και τηλεπαιχνίδια ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα καινούργια προγράμματα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time).

Τα κανάλια προσανατολίζονται σε χρονική διάρκεια ενός έτους για τα καινούργια συμβόλαια max 2 χωρίς βέβαια να λείπουν οι εξαιρέσεις για τα μεγάλα ονόματα. Οι αμοιβές μειώνονται σε όλα τα επίπεδα. Στην καλύτερη περίπτωση κατά 10% και φθάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις και το 30%.

Στις ελληνικές παραγωγές μυθοπλασίας που πήραν ήδη έγκριση με τη διαδικασία του ΕΚΟΜΕ παρατηρήθηκαν οι πρώτες μειώσεις σε αμοιβές ηθοποιών και βασικών συντελεστών. Η πρόβλεψη είναι ότι δυστυχώς θα ακολουθήσουν μεγαλύτερες περικοπές για όσες σειρές πάρουν το «πράσινο φως» από ‘δω και πέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA