Το βράδυ της Τρίτης, 13 Μαΐου, διεξάγεται ο Α' ημιτελικός της Eurovision 2025. Η τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 θα αρχίσει στις 22:00 και στην παρουσίαση είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Στην Eurovision 2025 συμμετέχουν 37 χώρες, από τις οποίες οι έξι συμμετέχουν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό, δηλαδή οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Ελβετία.
Στον Α’ Ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελβετία, ενώ στον Β’ Ημιτελικό η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα τραγούδια που θα προκριθούν από κάθε Ημιτελικό, καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την ψήφο του κοινού. Το κοινό στην Ελλάδα, μάλιστα, θα μπορεί για πρώτη φορά φέτος να ψηφίσει και online μέσω του www.esc.vote, καθώς και με τηλεφωνική κλήση και SMS.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Ισλανδία, Πολωνία, Σλοβενία, Εσθονία, *Ισπανία, Ουκρανία, Σουηδία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Βέλγιο, *Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν, Άγιος Μαρίνος, Αλβανία, Ολλανδία, Κροατία, *Ελβετία, Κύπρος.
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.