Μενού
jury duty
Google
  • Α-
  • Α+

12 ένορκοι, 11 ηθοποιοί. Οι δημιουργοί του The Office έφτιαξαν τη σειρά που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμαστε. Ένας κύκλος μερικών επεισοδίων που ουσιαστικά στήνει μία φάρσα σε έναν ανυποψίαστο πολίτη. Βρισκόμαστε στην πολιτεία της Καλιφόρνια, εκεί όπου οι ένορκοι καλούνται τυχαία σε δίκες, προκειμένου να αποφασίσουν για την ενοχή ή την αθωότητα κάθε περίπτωσης. Είναι αναγκαστικό, σαν την εφορευτική επιτροπή που έχουμε εμείς στις εκλογές.

Μόνο που εδώ οι 11 είναι ηθοποιοί, (ο ένας είναι ο James Marsden, που υποδύεται τον εαυτό του) και ο μοναδικός που πιστεύει ότι συμμετέχει σε αληθινή δίκη είναι ο νεαρός Ρόναλντ. Υπάρχουν κάμερες και συνεντεύξεις, αλλά θεωρεί ότι είναι ένα ντοκιμαντέρ για το δικαστικό σύστημα. Αν και οι ιστορίες είναι κομμάτι σεναρίου, οι αντιδράσεις τους είναι αυτοσχεδιασμός που βασίζεται κυρίως στο πώς θα αντιδράσει ο Ρόναλντ.

 

Εφόσον μιλάμε για ντοκιμαντέρ, υπήρξαν χιλιάδες αιτήσεις συμμετεχόντων, οι οποίοι όμως δεν γνώριζαν ότι πρόκειται για σειρά του Amazon Prime Video. Επιλέχθηκε ο Ρόναλντ και στόχος ήταν να δουν πώς θα αντιδράσει ακόμα και στις πιο γελοίες καταστάσεις. Απεδείχθη ψύχραιμος, ευγενικός, με ενσυναίσθηση. Κέρδισε μερικές χιλιάδες δολάρια για την ακούσια συμμετοχή του. 

marsden
Google

 

Η σειρά προκάλεσε δικαίως φρενίτιδα γιατί είναι κωμική, παρουσιάζει εντελώς γελοία περιστατικά που κανείς άνθρωπος δεν θα θεωρούσε φυσιολογικά, αλλά που ο Ρόναλντ διαχειρίζεται με ευγένεια. Η παρουσία του James Marsden είναι το κερασάκι στην τούρτα. «Είναι ό,τι πιο τρελό έχω κάνει στα 30 χρόνια καριέρας. Το concept είναι σαν το Truman Show και υποδύομαι μία εκδοχή του εαυτού μου. Μία ψεύτικη δίκη που διαρκεί 3-4 εβδομάδες και πρέπει να είμαστε εκεί κάθε μέρα. Δεν είναι ακριβώς φάρσα γιατί δεν θέλαμε να τον κοροϊδέψουμε, αλλά να δημιουργήσουμε το ταξίδι ενός ήρωα». 

O Marsden πάντως κέρδισε μία υποψηφιότητα για Emmy για τη συμμετοχή του, (την πρώτη του ever) ενώ το Jury Duty πέτυχε 3 ακόμη υποψηφιότητες. «Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον Ρόναλντ και γελούσαμε και φωνάζαμε σαν μεθυσμένοι φίλοι στο Πανεπιστήμιο». Και το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε και συνέχεια, ίσως όχι σε δικαστήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA