Μενού
marianta-pieridi-kalokairi-yes
Μαριάντα Πιερίδη - Καλοκαίρι yes | Glomex
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (21/8) στον αέρα της εκπομπής «Καλοκαίρι Yes» ανάμεσα στους παρουσιαστές της εκπομπής - ιδιαίτερα τη Μαριάντα Πιερίδη και τον Τριαντάφυλλο - και τον δήμαρχο Γορτυνίας, Ευστάθιο Κούλη.

Αφορμή στάθηκε το θέμα που παρουσιάστηκε από την εκπομπή του Open και αφορούσε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναπαράσταση του εθίμου του αλωνίσματος στη Γορτυνία Αρκαδίας. Ο δήμαρχος Γορτυνίας παρενέβη τηλεφωνικά στο «Καλοκαίρι Yes», θέλοντας να στηρίξει τη θέση του και οι τόνοι δεν άργησαν να ανέβουν.

«Άκουσα την εισαγωγή σας και άκουσα να δραματοποιείτε εσείς οι ίδιοι την κατάσταση. Άκουσα την περιγραφή για αλογάκια και ανθρώπους που τα μαστιγώνουν. Καταρχάς δεν είναι αλογάκια, είναι άλογα περιποιημένα που οι ιδιοκτήτες τους τα προσέχουν περισσότερο και από ανθρώπους.

Μη λέτε ότι τα μαστιγώνουν. Μη χρησιμοποιείτε λάθος ορολογίες. Εγώ είμαι γόνος αγροτικής οικογένειας και έχω αλωνίσει ο ίδιος, έχω χτυπήσει ο ίδιος ζώα, με την έννοια ότι έχω κάνει αυτό που γινόταν χιλιάδες χρόνια μέχρι να ανακαλυφθούν οι αλωνιστικές μηχανές. Οι άνθρωποι αλώνιζαν με τον τρόπο που είδατε… Μην παραποιείτε την αλήθεια, δεν θα πείτε εσείς αυτό που θέλετε γιατί δεν έχετε τέτοια βιώματα».», είπε αρχικά ο δήμαρχος Γορτυνίας.

«Τι λέτε που δεν έχουμε τέτοια βιώματα; Έχουμε κι εμείς χωριά, και πατεράδες και παππούδες, οι οποίοι έχουν αλωνίσει με άλογα στο παρελθόν. Αναφερόμαστε στο παρελθόν, όμως, κύριε Κούλη», απάντησε με έντονο ύφος η Μαριάντα Πιερίδη.

«Και το παρελθόν και το παρόν το ίδιο είναι. Δεν έχει άποψη το κοινό για το θέμα γιατί δεν ξέρει πώς αλωνίζανε κάποτε. Δεν υπάρχει καμία κακοποίηση και κανένα μαστίγωμα», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ευστάθιος Κούλης. 

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στα social media, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς τα δημιουργείτε».

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα πιο πολύ όταν ο Τριαντάφυλλος είπε στον δήμαρχο: «Είναι σαν να μου λες ότι μας κοροϊδεύεις μέσα στα μάτια μας, αδερφέ! Δεν τρώμε κουτόχορτο, μη μας κοροϊδεύεις! Εμάς βρήκες να κοροϊδέψεις πρωί πρωί Δευτεριάτικα;».

«Μη με προκαλείτε τώρα κατά αυτό τον τρόπο», απάντησε ο Ευστάθιος Κούλης, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από τη συζήτηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.