Μενού
Φαίη Σκορδά - Κατερίνα Καινούργιου
Φαίη Σκορδά - Κατερίνα Καινούργιου | NDP PHOTO
 • Α-
 • Α+

Άνευ προηγουμένου ήταν το ξέσπασμα της Κατερίνας Καινούργιου κατά της Φαίης Σκορδά και της εκπομπής της, το πρωί της Τετάρτης (8/11) με αφορμή τα σχόλιά τους σχετικά με τα όσα έχουν προβληθεί τις τελευταίες ημέρες στην «Super Κατερίνα» και την «κόντρα» ανάμεσα στον Ανδρέα Μικρούτσικο και τον Light, με την παρουσιάστρια της εκπομπής «Fays Time» να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ξεπεράστηκαν τα όρια».

«Μου κάνουν μαθήματα – κυρίως για μένα πηγαίνουν, μου κουνάνε το δάκτυλο, σε μένα και την αρχισυνταξία και στον καλύτερο project manager που υπάρχει, που είναι ο Θέμης Μάλλης πως να κάνουμε σωστά τις εκπομπές. Έχουν άποψη αν εμείς προσβάλλουμε τον Ανδρέα. Μη μπω στη διαδικασία τι εκπομπές παρουσίαζαν ή έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς…» ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου.

Μετά την τοποθέτηση του Ανδρέα Μικρούτσικου, ο οποίος δεν κατάλαβε τι ακριβώς σχολίασε η Φαίη Σκορδά για εκείνον και την εκπομπή τους, η Κατερίνα Καινούργιου ξέσπασε στον αέρα του Alpha.

«Η Φαίη είπε ότι δεν σε σεβόμαστε. Αυτή τη στιγμή θίγομαι εγώ, η εκπομπή και οι συνεργάτες μου πάνω. Η Φαίη Σκορδά μαζί με τους συνεργάτες της γύρισαν και είπαν ότι η εκπομπή και η παρουσιάστρια σε εξευτελίζουν. Αυτό είπαν. Η Φαίη είπε ότι εμείς σε εξευτελίζουμε. Δεν πειράζει πρόμο τους κάνουμε, 5% κάνει η εκπομπή, ας την ανεβάσουμε λίγο σήμερα. Αμέσως μετά τις διαφημίσεις θα δείξουμε όλο το απόσπασμα.

Ενοχλεί κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές όταν βλέπουν ανθρώπους να συνεργάζονται χρόνια και δεν αλλάζουν συνεργάτες κάθε χρόνο. Ενοχλεί κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές όταν εγώ και η ομάδα μου έχουμε ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς τις πλάτες κανενός και έχουμε φτάσει να κάνουμε επιτυχία πραγματικά με πολλή σκληρή δουλειά, χωρίς κανέναν γάμο και περίεργες συνεργασίες. Και χωρίς κανέναν εξευτελισμό. Δεν πειράζει θα κάνει μια μονάδα παραπάνω σήμερα» τόνισε η Κατερίνα Καινούργιου.

Η Κατερίνα Καινούργιου επέστρεψε μετά το διαφημιστικό διάλειμμα και είπε σε ήρεμο ύφος: «Συγγνώμη που με είδατε έτσι τσιτωμένη. Δεν υπήρχε λόγος. Καλά, με έχετε συγχύσει βέβαια. Εγώ να σας πω την αλήθεια, είμαι ο εαυτός μου. Και συγγνώμη θα ζητήσω αν κάνω λάθος, και θα κλάψω και θα βγάλω και την έντασή μου και όλα…

Απλά επειδή έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο κοντρόλ άνθρωποι που με έχουν στηρίξει, δεν δέχομαι λοιπόν τέτοιες κατηγορίες για εμένα και τους συνεργάτες μου. Κι επειδή υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν από το μηδέν, από ρεπόρτερ, να τους ειρωνεύονται κάποιοι λέγοντας «έλα μωρέ η Καινούργιου θα μας περάσει», έχω μάθει στη ζωή μου να σέβομαι οποιονδήποτε ξεκινάει τώρα τη δουλειά. Γιατί ξέρω ότι αυτή η δουλειά έχει ημερομηνία λήξης γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι αυτή εδώ κι εγώ σπίτι μου, να μην κάνω νούμερα η οτιδήποτε».

Τα λόγια της Φαίης Σκορδά που ενόχλησαν την Κατερίνα Καινούργιου

Η Φαίη Σκορδά το πρωί της Τρίτης (7/11)  με αφορμή την κόντρα του Ανδρέα Μικρούτσικου με τον Light και κάποιες δηλώσεις του τράπερ που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Super Κατερίνα» είχε πει: «Η αντιπαράθεση αυτή έχει γίνει θέμα κι άλλες φορές. Δεν είναι στη φύση της εκπομπής η αντιπαράθεση του Μικρούτσικου με τον οποιονδήποτε Light να είναι μέσα στη θεματολογία;

«Προφανώς και καλά κάνουν γιατί πάνε και καλά στα νούμερα. Έχουν αυτή τη συγκεκριμένη θεματολογία που γίνεται και προσωποκεντρική, με διαμάχες δικές τους… Αυτή είναι η φύση της εκπομπής, καλά κάνουν, δεν θα την κρίνει κάποιος, ο κόσμος κρίνει και εν τέλει βλέπει ή δεν βλέπει κάτι. Απλώς η συγκεκριμένη στιγμή, τα συγκεκριμένα λόγια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν υπερβολικά, ήταν σα να υπάρχει μία γραμμή, να υπερέβησαν τα όρια. Δεν είναι μόνο το τηλεοπτικό, μετά υπάρχει ένας σεβασμός σε έναν άνθρωπο. Δεν είναι για να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι για το συγκεκριμένο μόνο.

Ίσως εκεί θα πρέπει να υπάρχει ένα φίλτρο. Κανείς δε μπορεί να κάνει τον αρχισυντάκτη μίας εκπομπής, γιατί ο κόσμος είναι αυτός που επιλέγει. Αλλά η συγκεκριμένη στιγμή, ανθρώπινα, επαγγελματικά και από σεβασμό και μόνο και δεν έχει να κάνει η ηλικία, δεν είναι ωραίο. Είναι προσβλητικό γιατί φιλοξενείς έναν άνθρωπο που σε βρίζει».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την χθεσινή «έκρηξη» της Κατερίνας Καινούργιου και ακολούθησαν όσο περιγράφουμε παραπάνω. 

Κατερίνα Καινούργιου - Φαίη Σκορδά: Η αρχή της κόντρας

Πότε ξεκίνησε όμως η κόντρα ανάμεσα στις δύο παρουσιάστριες; Ήταν τέλη Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τον γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου, η Φαίη Σκορδά είχε κάνει μια παρατήρηση στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου για μια ερώτηση που έθεσε δημοσιογράφος της εκπομπής της στη Δήμητρα Βαμβακούση.

«Κάποιοι καλεσμένοι σας μίλησαν για εγκυμοσύνη…», ήταν η ερώτηση που έθεσε η δημοσιογράφος της εκπομπής «Super Κατερίνα» και προκάλεσε την αντίδραση της Φαίης Σκορδά.

«Ξέρουμε όλοι ποιο είναι το σωστό. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες άτυχες στιγμές, αλλά για να αλλάξει κάποιος φαντάζομαι θα μιλήσουν οι άνθρωποι που είναι στην εκπομπή αυτή. Δεν θα κάνουμε εμείς μάθημα σε κάποιον άλλον. Αν το θεωρούν λάθος… Σε όποια εκπομπή…

Απλώς όμως επειδή αυτή τη στιγμή έγινε μια συγκεκριμένη ερώτηση, από μια συγκεκριμένη δημοσιογράφο, αν κάποιος θέλει να διορθωθεί, θα πρέπει να διορθωθεί από αυτούς που ξέρουν καλύτερα, δίνουν τις συμβουλές, για να μην ξαναγίνει, αν το θεωρούν λάθος. Δεν θα κάνουμε εμείς μάθημα, γιατί είναι λίγο σαν να κουνάς το δάχτυλο και αυτό δεν το θέλω εγώ» ήταν τα λόγια της Φαίης Σκορδά.

Η Κατερίνα Καινούργιου αργότερα εκείνη την ημέρα είχε κάνει στορυ με την ρεπόρτερ της εκπομπής της, Μένια Κούκου, και εξέφρασε τη στήριξή της και την εκτίμησή της προς εκείνη.

Story της Κατερίνας Καινούργιου για τη Μένια Κούκου
Story της Κατερίνας Καινούργιου για τη Μένια Κούκου | Instagram

Η κόντρα συνεχίστηκε με αφορμή την παρουσία του Αχιλλέα Μπέου σε τηλεοπτικές εκπομπές, μετά τα όσα είπε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Η Φαίη Σκορδά, μεταξύ άλλων, είχε πει: «Όποιος καλεί τον Μπέο και τους άλλους όλους – που και εγώ το έχω κάνει στη ζωή μου γιατί παρασύρθηκα από τους τηλεοπτικούς κανόνες για τα νούμερα τηλεθέασης – αυτό γίνεται μόνο για τα νούμερα τηλεθέασης, γιατί αυτές οι δηλώσεις προκαλούν.

Δύο ημέρες μετά, η Κατερίνα Καινούργιου εξέφρασε τη διαφωνία της με την τοποθέτηση της παρουσιάστριας υποστηρίζοντας πως… κι εκείνη αν έκανε υψηλά νούμερα τηλεθέασης, θα καλούσε τον Αχιλλέα Μπέο στην εκπομπή της.

Ο διάλογος της Καινούργιου με το σεφ της εκπομπής της και στο βάθος... Σκορδά

Ένα ακόμη περιστατικό που συζητήθηκε αρκετά ήταν ο διάλογος που είχε η Κατερίνα Καινούργιου με τον σεφ της εκπομπής, Πέτρο Συρίγο, ο οποίος αποκάλεσε την Κατερίνα Καινούργιου, Φαίη.

Ο διάλογος τότε ανάμεσα στον σεφ και την παρουσιάστρια είχε συνεχιστεί ως εξής:

 • Κατερίνα Καινούργιου: Με είπες Φαίη; Έχεις δουλέψει με τη Φαίη;
 • Πέτρος Συρίγος: Φυσικά!
 • Κατερίνα Καινούργιου: Ναι, στον ΑΝΤ1. Αναπολείς τη Φαίη;
 • Πέτρος Συρίγος: Όχι, δεν αναπολώ…
 • Κατερίνα Καινούργιου: Ποιος μαγειρεύει απέναντι; Δεν έχω ιδέα! Α, ο Σκαρμούτσος; Πώς είναι το μικρό του; Δημήτρης… Έλα Δημήτρη μου…
 • Πέτρος Συρίγος: Έλα τώρα, σε παρακαλώ…
 • Κατερίνα Καινούργιου: Πες Δημήτρη μου…
 • Πέτρος Συρίγος: Ο Δημήτρης είναι φιλαράκι. Ωραίο παιδί.
 • Κατερίνα Καινούργιου: Και η Φαίη μια χαρά παιδί είναι. Κούκλα. Απλά κάνει άλλη εκπομπή. Και ο Δημήτρης είναι σε άλλη εκπομπή. Δεν έχω τέτοια θέματα. Σταμάτα!

Το απόσπασμα προβλήθηκε στο Fay’s Time, ωστόσο η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ αρνήθηκε να πει ο,τιδήποτε.

Ελεονώρα Μελέτη για Καινούργιου - Σκορδά: «Μίλησα και με τις δύο»

 Η Ελεονώρα Μελέτη δεν θέλησε να πάρει θέση ανάμεσα στις δυο παρουσιάστριες και αποκάλυψε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Κατερίνα αλλά και την Φαίη.

«Εγώ δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ. Κάνω τη θέση μου ξεκάθαρη από την αρχή. Θεωρώ ότι κάποια πράγματα δεν χρειάζονται να λέγονται και δημόσια, ακόμη και αν έχουμε να πούμε πολλά ή και τίποτα. Χθες ήρθα σε επικοινωνία και με τα δυο κορίτσια. Μιλήσαμε, ό,τι είπαμε κατ’ ιδίαν θα μείνει και μεταξύ μας. Δεν χρειάζεται να χώνουμε τη μύτη μας σε οτιδήποτε γίνεται ή εκτυλίσσεται τηλεοπτικά».

«Κάποια πράγματα ίσως να μη χρειάζεται να τα σχολιάζουμε κιόλας και τελειώνει εκεί το θέμα. Εγώ έχω κάνει μια επιλογή στη ζωή μου και θέλω να συνεχίζω να πορεύομαι με στόχο αυτή. Οραματίζομαι μια κοινωνία, στην οποία οι γυναίκες θα είμαστε ενωμένες, θα είμαστε μια γροθιά. Θα είμαστε μαζί, θα στηρίζουμε η μία την άλλη, θα αγαπάμε η μία την άλλη.

Θεωρώ τεράστιο χρέος και ευθύνη ότι μεγαλώνω κορίτσι και θέλω αυτό το κορίτσι να αγαπάει τον εαυτό του, να αγαπάει και τους άλλους. Θέλω να μείνω σε αυτό. Αυτό που ήθελα να πω το είπα και στην Κατερίνα και στη Φαίη. Θα μείνω σε αυτό, δεν χρειάζονται να γίνονται όλα δημόσια».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA