Μενού
Ελένη χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου στην εκπομπή Breakfast@Star
Ελένη χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου στην εκπομπή Breakfast@Star | (Glomex)
  • Α-
  • Α+

Είναι αυτή τη στιγμή το πιο δυσεπίλυτο θέμα στο πλάνο των τηλεοπτικών σταθμών για την επόμενη σεζόν. Αν τα κανάλια έχουν ήδη καταλήξει στο προφίλ της βραδινής τους ζώνης επενδύοντας είτε στη μυθοπλασία, είτε στα ριάλιτι ή σε έναν συνδυασμό και των δύο τα πράγματα είναι πολύ πιο ρευστά στη ζωντανή ψυχαγωγία.

Το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό και για τον λόγο αυτό οι αποφάσεις καθυστερούν. Οι σταθμοί θα πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις όχι μόνο με κριτήριο την τηλεθέαση αλλά και το κόστος κάθε εκπομπής όπως και την εμπορική της δύναμη απόρροια του προφίλ κάθε παρουσιαστή και παρουσιάστριας.

Μπορεί μια εκπομπή για παράδειγμα να πηγαίνει εξαιρετικά καλά σε τηλεθέαση όπως το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 αλλά να μην έχει τις ανάλογες εμπορικές τοποθετήσεις. Ή και το αντίστροφο όπως είναι η «Ελένη» στο Mega. Οι τελικές αποφάσεις των σταθμών που σίγουρα φέρνουν πολλές αλλαγές θα αρχίσουν να διαφαίνονται μετά το Πάσχα.

Πέτυχε η συνταγή του «Breakfast»

Μετά από ταλαντώσεις τριών σεζόν το STAR θα συνεχίσει ακριβώς ως έχει στην πρωινή του ζώνη. Το κόστος του «Breakfast» είναι σχετικά χαμηλό, οι αλλαγές που έγιναν πέρσι στην ομάδα της εκπομπής και την αρχισυνταξία απέδωσαν όπως απέδωσε και η αλλαγή της σκαλέτας με κατεύθυνση το καθαρόαιμο gossip περιεχόμενο.

Σοφή κίνηση αποδείχθηκε και η έναρξη του «Breakfast» πριν τις υπόλοιπες πρωινές εκπομπές αλλά και η τοποθέτηση ως Lead In (το πρόγραμμα που προηγείται) του επεισοδίου της προηγούμενης ημέρας του «MasterChef».

Ο Ετεοκλής Παύλου και η Ελένη Χατζίδου θα κληθούν τις επόμενες ημέρες για την τυπική ανανέωση των συμβολαίων τους ενώ ίδια παραμένει και η ομάδα του πάνελ. Μαίρη Αργυριάδου, Λιλή Πυράκη και Κωνσταντίνος Ντάφλος.

Στα ζώδια η Άση Μπήλιου και στη μαγειρική ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Ενδεχομένως να προστεθεί ένα ακόμη άτομο στην ομάδα του πάνελ. Είναι κάτι το οποίο θα αποφασιστεί μετά το τέλος της σεζόν. 

Αναδιάταξη των εκπομπών στο Mega

Οι αλλαγές ξεκίνησαν ήδη στο Mega. Την 1η Μαϊου Μεγάλη Τετάρτη ολοκληρώνεται οριστικά το «Mega Καλημέρα». Η σχέση της Ελεονώρας Μελέτη με το Mega παραμένει καλή οπότε και πρώτη της προτεραιότητα θα είναι να συζητήσει με το κανάλι της Συγγρού.

Ήδη πάντως μετά την ανακοίνωση της διακοπής του πρωινού μαγκαζίνο της σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Reader η δημοσιογράφος δέχθηκε προσέγγιση από δύο διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτή τη στιγμή το Mega προσανατολίζεται στην ύπαρξη μιας πρωινής εκπομπής από την επόμενη σεζόν στο πρόγραμμά του στη ζώνη 10:00-12:30.

Τα σενάρια πολλά: Το πρώτο είναι η παραμονή της Δανάης Μπάρκα στην εν λόγω ζώνη. Η παρουσιάστρια σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει και του χρόνου στο Mega καθώς έχει ενεργό συμβόλαιο με το κανάλι. Το δεύτερο σενάριο θέλει την Ελεονώρα Μελέτη να αναλαμβάνει την παρουσίαση μιας infotainment εκπομπής και το «Πάμε Δανάη» να μετακομίζει το Σαββατοκύριακο.

Ένα τρίτο σενάριο με ελάχιστες πιθανότητες θέλει την Ελένη Μενεγάκη μετά από πολλά χρόνια να επιστρέφει στην πρωινή ζώνη και μια εκ των Μελέτη - Μπάρκα να μετακινείται στη μεσημεριανή ζώνη.

Το τέταρτο σενάριο περιλαμβάνει μετακίνηση στο Mega της Φαίης Σκορδά και ανάληψη της πρωινής ή της μεσημεριανής ζώνης ανάλογα με τις καραμπόλες που θα προκύψουν.

Όσον αφορά στην Ελένη Μενεγάκη το τριετές συμβόλαιο της με το Mega ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και ουδείς αυτή τη στιγμή μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια.

Όσον αφορά στο Σαββατοκύριακο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή στην πρωινή ζώνη για τη Σίσσυ Χρηστίδου και το «Χαμογέλα και Πάλι» χωρίς να μπορεί να πει κάποιος το ίδιο για το «Ακόμα δεν είδες τίποτα» με τον Κώστα Τσουρό.

Σε κάθε περίπτωση και μόλις παρθούν οι αποφάσεις για τους βασικούς παρουσιαστές και τις ζώνες που θα καταλάβουν θα ξεκινήσουν και οι διεργασίες για τη σύνθεση των ομάδων με δεδομένες μεγάλες αλλαγές μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA