Το site-εγκυκλοπαίδεια της ποπ κουλτούρας, AV Club, πρόσφατα δημοσίευσε άρθρο για την κληρονομιά της ταινίας «Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι» στη σύγχρονη κουλτούρα. Είναι μια ταινία η οποία, 35 χρόνια μετά, δεν λέει να «πεθάνει». (#πολλαπλής)
Το άρθρο μιλά για το πώς ο μύθος του νεκρού επιχειρηματία από τη Νέα Υόρκη (και των φίλων του που προσποιούνται το αντίθετο) κατέληξε να γίνει αναφορά στα «Φιλαράκια» (είναι η αγαπημένη ταινία της Ρέιτσελ), να μπει στην πλοκή του Seinfeld (η Ιλέιν βλέπει την ταινία γελώντας), να δημιουργήσει ολόκληρο εσωτερικό αστείο στο How I Met Your Mother, να γίνει ακόμα και κομμάτι της πλοκής του Rick and Morty σε ένα επεισόδιο για γάτες.
Ο Μπιτζιμπιτζίδης
Στη διαχρονική κωμική σειρά «Της Ελλάδος τα Παιδιά», ο Κώστας Τσάκωνας μπαίνει στην καθημερινότητα των σμηνιτών και όπως είνα αναμενόμενο, τους κάνει άνω-κάτω, ενώ ο σμήναρχος Κάκκαλος και η γραμματέας Μπουμπού καιροφυλακτούν. Ας θυμηθούμε έναν διάλογο.
Κάκκαλος (εν μέσω χειροκροτημάτων): Αρκετά… Αρκετά… Και τώρα μπορείτε να τον ρωτήσετε ό, τι θέλετε.
Πλαπούτας: Ο κύριος Μπιτζιπιτζίδης δεν επιθυμεί να κάνει δηλώσεις.
Κάκκαλος: Και τι επιθυμεί;
Πλαπούτας: Επιθυμεί να κάνει χαβαλέ.
Όλοι μαζί: AAAAAAXAXAXA…
Ο Κώστας Τσάκωνας δεν επιθυμούσε να κάνει δηλώσεις, δεν σάλευε καν. Προηγουμένως είχε μπουκωθεί με τεράστιες ποσότητες ζάχαρης αν και διαβητικός.
Οι σμηνίτες του κουνούσαν χέρια, πόδια, τον περιέφεραν σαν κούκλα του θεάτρου σκιών, προσπαθώντας να μην τους πάρει χαμπάρι η Μπουμπού.
Μέχρι και τάβλι παίζει ο Μπιτζιμπιτζίδης, με τη βοήθεια του Καραβανέα που κουνάει χέρια και ρίχνει εξάρες.
Δικαιοσύνη για τον Μπιτζιμπιζίδη
Ο καλύτερος Μπέρνι, ο Μπέρνι που οι δημιουργοί της ταινίας φαντάστηκαν αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να πραγματοποιήσουν, ήταν αναμφίβολα, ο Μπιτζιμπιτζίδης. Ίσως αν τον είχαν ως σημείο αναφοράς, θα είχαν καταφέρει να αποφύγουν την τραγική ταινία σίκουελ.
Έχει να κάνει με μια κυρία που κάνει βουντού(!), την οποία προσλαμβάνουν μαφιόζοι, ώστε να βρει τα 2.000.000 που τους έχει αποσπάσει ο Μπέρνι.
Η ταινία θεωρείται μια από τις χειρότερες της δεκαετίας του '90, με μέσο όρο κριτικών στο Rotten Tomatoes, ένα διόλου τιμητικό 13%.
Τόσο κακή, που αν την έβλεπε ο Μπιτζιμπιζίδης θα ζωντάνευε από το κακό του; Μπορεί.
- Οι μοιραίες παραλείψεις και τα ερωτήματα για την ασφάλεια στη Βιολάντα: Συνεχίζεται η προανάκριση
- Εντοπίστηκε πιθανώς κατοικήσιμος πλανήτης 150 έτη φωτός μακριά, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα
- Η παρεξήγηση στο γκολ του Ολυμπιακού για το 1-2: Γιατί ζήτησαν «συγγνώμη» Τσικίνιο και Κοστίνια
- Χώρισε η Έλενα Τσαγκρινού: «Είναι κάτι που πληγώνει»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.