Μενού
my-style-rocks
Δημήτρης Σκουλός, Σοφία Χατζηπαντελή, Στέλιος Κουδουνάρης | Instagram @grmystylerocks
  • Α-
  • Α+

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ύστερα από μια πολύ σύντομη απουσία, το «My Style Rocks» επέστρεψε ανανεωμένο και ως εσωτερική παραγωγή πλέον, στον ΣΚΑΪ, με άγριες διαθέσεις.

Όχι επειδή το λέει το κλισέ ή γιατί οι διαγωνιζόμενες ήρθαν πανέτοιμες να τσακωθούν και να δημιουργήσουν ίντριγκες και κόντρες, αλλά γιατί το επίθετο «άγριος» χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα γένη στην έναρξη της πρεμιέρας.

Αρχικά, στο εισαγωγικό βίντεο του κριτή Στέλιου Κουδουνάρη, ακούσαμε την εξής σεμνή περιγραφή του: «Φιλοσοφημένος και σεμνός, στις δημιουργίες του διασταυρώνονται η τέχνη με τη μόδα: λιτές γραμμές και περίτεχνα πατρόν, άγρια κομψότητα αλλά και ευαισθησία, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη της προσωπικότητας του ατόμου, που επιλέγει τα ρούχα του». Άγρια κομψότητα; Πόσο άγρια δηλαδή; 

Ακολούθως στο επόμενο βίντεο, που παρουσίαζε τη νέα στο ριάλιτι κριτή, Σοφία Χατζηπαντελή ακούσαμε ότι «είναι μοντέλο που έχει ξεχωρίσει για την άγρια, ασυνήθιστη και ιδιαίτερη ομορφιά της». Του τρίτου κριτή Σκουλού το εισαγωγικό βίντεο, δεν ξέρω αν είχε αναφορά π.χ. στην άγρια φινέτσα του -πόσο να αντέξεις.

Το υπονοούμενο ότι κάτι άγριο άρχιζε να κινείται προς τα εδώ το είχαμε ήδη λάβει, όταν ήρθαν οι παίκτριες, οι οποίες έδειξαν αποφασισμένες να ανταποκριθούν στο κλίμα άγριας… ομορφιάς -ή κατινιάς- από τα πρώτα μεταξύ τους ευγενικά σχόλια τύπου «δεν είναι καλαίσθητο να φαίνεται ο καβάλος μας» ή «το πουκάμισο μου θυμίζει ένα χαλάκι της γιαγιάς μου» ή «θα ήθελα να ηρεμήσεις λίγο και να κάνεις λίγο γιόγκα».

Υποσχέσεις από παίκτριες και κριτές

Σε γενικές γραμμές, οι διαγωνιζόμενες άφησαν υποσχέσεις. Όχι απαραίτητα στιλιστικά, άλλωστε πότε ήταν αυτό το ζητούμενο στο «My Style Rocks»; Κυρίως ως παίκτριες ριάλιτι, έτοιμες να εκτεθούν, να κάνουν δυσάρεστα έως αγενή σχόλια, να γίνουν viral και να κερδίσουν ακόλουθους. 

Από την πρεμιέρα τέθηκαν σοβαρά ζητήματα όπως οι αισθητικές επεμβάσεις (με μια παίκτρια να ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί τις γυναίκες που έχουν ψεύτικα χείλια, ασχέτως αν -όπως είπε- έχει και η ίδια), ή το διαχρονικά φλέγον θέμα των τσαντών μαϊμούδων και του δικαιώματος σε αυτές.

Οι κριτικές ιδίως των διαγωνιζόμενων είχαν βάθος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το επιχείρημα «τα παπούτσια σου είναι μικρά» ή «τα παπούτσια σου είναι μεγάλα». Τρανή επιβεβαίωση της φράσης μπαίνω στα παπούτσια του άλλου

Στο τέλος, βέβαια, νικούσε η αγάπη με τις παίκτριες να ανταλλάσσουν αβρότητες άγριας ομορφιάς και τα «γλυκιά μου» και «αγάπη μου» να πηγαινοέρχονται σε αφθονία.

Υποσχέσεις άφησε και η παρουσία της Σοφίας Χατζηπαντελή στην κριτική επιτροπή. Μοίρασε τεσσάρια, έδειξε να ασφυκτιά με τις απόψεις ιδίως του κριτή Σκουλού, κι όταν εκείνος σεμνά δήλωσε «εγώ δεν δουλεύω στη μόδα», εκείνη απάντησε εξίσου σεμνά: «Εγώ είμαι η μόδα».

Τα ελληνικά της είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουν αντικείμενο πολλών βίντεο («φαίνεται το κολούι σου» είπε σε παίκτρια, «ο ποπός» το έθεσε κομψά ο Σκουλός, «ο κώλος» διευκρίνισε η Χατζηπαντελή). 

Νικήτρια η Απολλεών

Σε γενικές γραμμές το νέο My Style Rocks βαδίζει στα βήματα των επιτυχημένων παλαιότερων, με παίκτριες που γνωρίζουν πού ήρθαν, γιατί ήρθαν και τι ακριβώς ήρθαν να κάνουν και με την ενίσχυση μιας νέας, πληθωρικής κι ακόμα άφθαρτης παρουσίας σε ρόλο κριτή.

Νικήτρια στην πρεμιέρα ήταν η Απολλεών (σχεδόν όλες είχαν τέτοια ονόματα, το πιο κοινότυπο ήταν Αμάντα), η οποία ξεχώρισε με το μαξιμαλιστικό στιλ της και τη μακριά κοτσίδα της.

Με αυτήν, άλλοτε σκούπιζε το πάτωμα κι άλλοτε τη στριφογυρνούσε απειλητικά σαν μαστίγιο. Ναι, είναι βέβαιο. Η σύγχρονη μέση Ελληνίδα τηλεθεάτρια έχει πολλές ιδέες να πάρει για το στιλ της -κι ακόμα πιο πολλές τρίχες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA