Μενού
Η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα
Θέμις Μπαζάκα | NDPPHOTO / ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε η Θέμις Μπαζάκα, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα ήταν καλό να μπει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο και να πάψουν τα θρησκευτικά εξαγριώνοντας ορισμένους ιερείς που ζητούν τον αφορισμό της.

Η εκπομπή του Open «Πρωινό ΣουΣου» την Παρασκευή (10/11) φιλοξένησε τον δημοσιογράφο και εκδότη του ekklisiaonline.gr, Ανδρέα Καραγιάννη που αναφερόμενος στην ηθοποιό Θέμις Μπαζάκα και το σχόλιο της σημείωσε «είναι άστοχο, να βάζει κανείς στο ίδιο ”καζάνι” τη συζήτηση για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, με το μάθημα των θρησκευτικών».

Σε επιστολή που δημοσίευσε το ekklisiaonline.gr οι ιερείς Αυγουστίνος Παπανικολάου και Αγαθάγγελος Σαρηγιαννίδης εστιάζουν στη συνέντευξη της ηθοποιού και χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ντροπή! Αφορισμός και μετάνοια σου πρέπουν».

Αναλυτικά η επιστολή για τη Θέμις Μπαζάκα

«Κύριε Διευθυντά, με έκπληξη και πόνο πέσαμε πάνω σε δηλώσεις μιας άγνωστης σε μας, ηθοποιού του MEGA κυρίας Θέμιδος Μπαζάκα αναφορικά με την προσευχή στα σχολεία και το μάθημα των θρησκευτικών.

Μεταξύ άλλων η καλλιτέχνιδα σημειώνει: ΄΄Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική. Μα εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μην θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του.

Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ούτε από την οικογένεια, ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Θέλω να πω ότι χρειάζεται μια πολιτική απέναντι σε αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία, πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα.

ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΖΑΚΑ;

Στην ΄΄πρόοδο που εσείς και η αχαρακτήριστη σειρά στην οποία λαμβάνετε μέρος ευαγγελίζεστε; Στην προκλητική στάση μαθητών με σεξουαλικά υποννούμενα στους καθηγητές τους; Στη ηθική απαξίωση των πάντων; Στην έκπτωση των χριστιανικών αξιών;

Κυρία μου ανοίξτε κάποιο βιβλίο, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι χωρίς την Εκκλησία δεν θα υπήρχε το Σχολείο. Οι κληρικοί συνέβαλαν και διέσωσαν γλώσσα και παιδεία.

Θέλετε τα παιδιά μας αλιβάνιστα και ΑΘΕΑ; Χωρίς προσευχή, χωρίς θρησκσευτικά; Χωρίς τα 2 αυτά πανίσχυρα πνευματικά τους όπλα; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Αφορισμός και μετάνοια σου πρέπουν – Να παρέμβει το ΕΣΡ για τις εμετικές δηλώσεις (ετοιμάζουμε αναφορά) και το MEGA να δείξει ευαισθησία και να ελέγξει τι προβάλλετε στη σειρά. Δεν γίνεται από τη μία ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και από την άλλη MILKY WAY».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA