Μενού
Ηλιάνα Παπαγεωργίου
Ηλιάνα Παπαγεωργίου | NDP
  • Α-
  • Α+

Σεζόν μεγάλων αλλαγών αυτή που έρχεται στην τηλεόραση με επίκεντρο την prime time και κατά συνέπεια τις σειρές που προβάλλονται στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης. Τα σίριαλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για το φθινόπωρο είναι κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που πήραν το εισιτήριο από το καλοκαίρι του 2023 για το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.

Ο λόγος επιπρόσθετων λήξεων σειρών είναι και η αλλαγή της πολιτικής του ΕΚΟΜΕ στη χρηματοδότηση παραγωγής εγχώριας μυθοπλασίας καθώς το ποσοστό επιδότησης μειώνεται κατά πολύ σε δεύτερους κύκλους σειρών και σχεδόν εξανεμίζεται από έναν ενδεχόμενο τρίτο κύκλο και μετά. 

Μεγαλύτερη σταθερότητα θα έχει το βραδινό πρόγραμμα του Mega με συνέχειες, αλλά και επιστροφές νέων κύκλων σειρών. Το πράσινο φως έχει ήδη πάρει η «Γη της Ελιάς» που θα συνεχιστεί με γενναίες αλλαγές ως προς το πρωταγωνιστικό καστ, αλλά και τις υπάρχουσες ιστορίες. Η δραματική σειρά του Αντρέα Γεωργίου «Famagusta» θα ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο της οκτώ επεισοδίων φέτος το καλοκαίρι, ενώ ο τρίτος κύκλος επίσης οκτώ επεισοδίων που θα σηματοδοτήσει το τέλος του σίριαλ θα προβληθεί τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Για το φθινόπωρο προγραμματίζεται η προβολή και των τελευταίων 4 επεισοδίων του «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη καθώς τα πρώτα έξι του δεύτερου και τελευταίου κύκλου θα προβληθούν φέτος στο τέλος της άνοιξης. Το κανάλι της Συγγρού προγραμματίζει και την επαναφορά της θρησκευτικής σειράς «Άγιος Παϊσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό» με τον δεύτερο και τελευταίο κύκλο που θα φθάσει μέχρι και την κοίμηση του σύγχρονου Αγίου. 

Μετά από μια ταλάντευση που διήρκησε αρκετές εβδομάδες ο Alpha προσανατολίζεται στο να δώσει το «πράσινο φως» για έναν ακόμη κύκλο του «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα» που αποτελεί τη μακροβιότερη κωμική σειρά της Ελληνικής τηλεόρασης. Ένα ζευγάρι πιθανότατα θα αποχαιρετήσει οριστικά το τηλεοπτικό κοινό. Επίσης γίνονται προσπάθειες για έναν ακόμη δεύτερο και τελευταίο κύκλο επεισοδίων της σειράς «Ο γιατρός» με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ισχυρό ενδεχομένο επιστροφής με δεύτερο κύκλο έχει και η κωμική σειρά του Αντώνη Αγγελόπουλου «Φόνοι στο Καμπαναριό» με πρωταγωνίστριες τις Ρένια Λουϊζίδου και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. 

Στον ΑΝΤ1 δεν συνεχίζεται επί της ουσίας καμία σειρά. Ναι μεν «Η Μάγισσα» πήρε έγκριση για δεύτερο κύκλο επεισοδίων, στην ουσία, όμως, θα είναι ένα prequel της σειράς τοποθετημένο χρονικά στο 1715 εκατό χρόνια πριν από τον τωρινό χρόνο δράσης. Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του προοιμίου ακούστηκαν τα ονόματα της Μαρίας Κίτσου και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής από την παραγωγή. Άλλωστε η Μαρία Κίτσου θα έχει παρουσία και στον Alpha με τη μίνι δραματική σειρά 10 επεισοδίων «Mother»

Στο STAR δεν έχει αποφασιστεί πότε θα βγει ο δεύτερος κύκλος της αστυνομικής κωμωδίας «IQ 160» με πρωταγωνιστές την Σμαράγδα Καρύδη και το Νίκο Κουρή. Τα γυρίσματα πάντως έχουν ξεκινήσει. Απομένει να αποφασιστεί εάν η σειρά θα βγει στον «αέρα» φέτος ή την επόμενη σεζόν. 

Στον ΣΚΑΪ οι «Πανθέοι» ολοκληρώνονται και δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για κάποια καινούργια σειρά. Όσον αφορά στην ΕΡΤ σύντομα θα παρθεί η τελική απόφαση για την «Παραλία» και την «Ηλέκτρα». Οι εταιρίες παραγωγής έχουν καταθέσει προτάσεις για δεύτερες σεζόν των δύο σειρών, όμως, η Δημόσια Τηλεόραση προσανατολίζεται στο να δώσει το εισιτήριο σε μία από τις δύο.  

Ανατροπή με Ηλιάνα Παπαγεωργίου - Εξετάζεται «διάλειμμα» για το Shopping Star 

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στα τηλεοπτικά καθήκοντα της Ηλιάνας Παπαγεωργίου από τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Μέχρι και πριν λίγες ημέρες θεωρούνταν δεδομένο πως το Shopping Star θα συνεχίσει με έναν ακόμη κύκλο επεισοδίων ωστόσο τώρα υπάρχουν σκέψεις στο κανάλι της Κηφισιάς για ένα διάλλειμα του παιχνιδιού μόδας για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν σεζόν.

Αντίθετα, όλα δείχνουν πως το GNTM επανακάμπτει δριμύτερο και σύντομα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Εάν επικρατήσει αυτό το σενάριο -δηλαδή παύση του Shopping Star και επαναφορά του GNTM- τότε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου θα έχει μονή τηλεοπτική παρουσία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι παρουσιάστρια και στα δύο τηλεοπτικά πρότζεκτς. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου έχει συμβόλαιο με το STAR και για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA