Μενού
kane-oti-koimasai
Σκηνή από τη σειρά «Κάνε Ότι Κοιμάσαι» | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Η σεζόν ξεκίνησε και όπως ανέφερε χθες σε ευρεία σύσκεψη του καναλιού του έμπειρο στέλεχος του εγχώριου μιντιακού γίγνεσθαι «δεν θα είναι κατοστάρι αλλά μαραθώνιος με πολλές ανατροπές στην κούρσα που θα λήξει τον Ιούλιο». Αν μπορεί να μιλήσει κάποιος για κερδισμένους και χαμένους την πρώτη μέρα της νέας τηλεοπτικής σεζόν Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου σε επίπεδο σταθμών και εντυπώσεων ξεκάθαρα κέρδισε ο Alpha, πασιφανώς έχασε ο ΣΚΑΪ.

Την πολύ πρωινή ζώνη την κούρσα της τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό 18-54 οδήγησε το «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Alpha με 18,8%, το ανανεωμένο «Μega Καλημέρα» της Ελεονώρας Μελέτη ακολούθησε με 12,1% και επόμενες επιλογές του δυναμικού κοινού ήταν οι ενημερωτικές εκπομπές: Η πρεμιέρα του Γιώργου Παπαδάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και χωρίς την Μαρία Αναστασοπούλου σημείωσε 10,5%, το «Κοινωνία Ώρα Mega» 9,9%, το «Σήμερα»  του ΣΚΑΪ 9,3%, η «Ώρα Ελλάδος» στο Open 8,6% και οι «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 6,1%.

Διαφορετική ήταν η εικόνα στο γενικό σύνολο όπου η ενημέρωση νίκησε την ψυχαγωγία: Το «Σήμερα» κατέγραψε 15,9%, το «Καλημέρα Ελλάδα» 15,3%, το «Κοινωνία Ώρα Mega» 14,4%, το «Happy Day» 13,2%, το «Mega Καλημέρα» 11,2%, η «Ώρα Ελλάδος» 11%,  και οι Συνδέσεις 8,7%.

Και στη ζώνη 10.00 – 14.00 όσον αφορά στο δυναμικό κοινό 18 – 54 ο Alpha υπερτέρησε του ανταγωνισμού. Η «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου σημείωσε 19%, το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα 12,6%,  το «Breakfast» στο Star 11,8%, οι «Αλήθειες με τη Ζήνα»  8,4%, το «Πρωίαν σε είδον»  της ΕΡΤ1 6,8%, πολύ χαμηλά ήταν η Φαίη Σκορδά στη νέα της ζώνη (11.50 – 14.00) με «Fay’s Time» στο 6,5% και οι Αταίριαστοι που πλέον προηγούνται στο 5,6%.

Διαφορετική και εδώ η εικόνα στο γενικό σύνολο. Το «Πρωινό» ήταν πρώτο με 15,8% και ακολούθησαν οι «Αταίριαστοι» με 14,3% και η «Super Κατερίνα» με 13,7%. Οι «Αλήθειες» της Ζήνα Κουτσελίνη βρέθηκαν στο 11,1%, το Breakfast» του Star είχε 7,8%, η εκπομπή της Φαίη Σκορδά 7,8% και το «Πρωίαν σε είδον» 4,1%.

Στην απογευματινή ζώνη το «T – Live» της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha σημείωσε 13,1% στο δυναμικό κοινό και 12,9% στο σύνολο ενώ πολύ χαμηλά κυμάνθηκαν όλα τα ψυχαγωγικά προγράμματα του ΣΚΑΪ την πρώτη μέρα προβολής τους. Το «Μy Style Rocks» με παρουσιάστρια την Κατερίνα Καραβάτου σημείωσε 8,7% στο δυναμικό κοινό και 8,3% στο σύνολο, το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα απ’ τη δική σου» με τον Μάρκο Σεφερλή 8,2% στο δυναμικό κοινό και 7,9% στο σύνολο  και ο «Μονομάχος» με τον Χρήστο Φερεντίνο 9,9% στο δυναμικό κοινό και 9,2% στο σύνολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μούδιασμα στο Φάληρο με το μονοψήφιο ποσοστό στο σύνολο των νέων ψυχαγωγικών προγραμμάτων του σταθμού και τηρείται στάση αναμονής μιας εβδομάδας. Εν συνεχεία μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην ώρα προβολής των απογευματινών ψυχαγωγικών εκπομπών σε καμία περίπτωση όμως όχι στο «Fay’s Time» της Φαίης Σκορδά

Μεγάλη επιτυχία της ΕΡΤ στη μυθοπλασία

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η Δημόσια Τηλεόραση όσον αφορά στην προώθηση της ελληνικής μυθοπλασίας στο εξωτερικό. Η σειρά «Κάνε Ότι Κοιμάσαι» με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς, στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Seoul International Drama Awards 2023, μια σημαντική διάκριση τόσο για την ΕΡΤ όσο και για τη χώρα μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης παίρνει μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των δικαιωμάτων της σειράς στο εξωτερικό είτε αυτούσιας είτε ως σεναρίου που θα διασκευαστεί από τις χώρες που θα αγοράσουν τη σειρά με τη γνωστή μέθοδο του adaptation.  Ο δεύτερος κύκλος της ψυχολογικής σειράς μυστηρίου σε σκηνοθεσία Αλέκου Κυράνη και Μάριου Βαλάση και σε σενάριο του Γιάννη Σκαραγκά, έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου. Πολύ πιθανόν να υπάρξει και τρίτος κύκλος της σειράς στο μέλλον ανεξαρτήτως ποσοστών τηλεθέασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA