Μενού
Sydney Sweeney
H Σίντνεϊ Σουίνι, σε φωτογράφιση για την προώθηση ταινίας. | ΑP Images
  • Α-
  • Α+

Όσοι αγαπάμε την αμερικάνικη τηλεόραση της τελευταίας 20ετίας, έχουμε ήδη γνωρίσει τη Σίντνεϊ Σουίνι από σειρές όπως το Handmaid's Tale, το Sharp Objects, το Euphoria και το White Lotus.

Ειδικότερα στις δύο τελευταίες σειρές, τόσο ο χαρακτήρας της Κάσι, όσο και αυτός της Ολίβια στο White Lotus είναι από τις περιπτώσεις που κολλάς στην οθόνη, κι αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό το 20χρονο κορίτσι, που εκτός από μια πολύ εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση, διαθέτει και ένα ερμηνευτικό ταλέντο, τουλάχιστον σπινθηροβόλο;

Η 27χρονη σήμερα, Σίντνεϊ Σουίνι, παρουσίασε πρόσφατα την εκπομπή χιουμοριστικών σκετς, Saturday Night Live.

Πρόκειται για ένα show - θεσμό στην αμερικάνικη τηλεόραση, που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των νέων και ταλαντούχων κωμικών, ενώ στην παρουσίαση του κάθε επεισοδίου βλέπουμε συνήθως γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές, που ερμηνεύουν και ρόλους στα χιουμοριστικά σκετς.

Το επεισόδιο με τη Σουίνι ήταν κάπως αμήχανο, ειδικότερα για όσους έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τη σάτιρα, πέρα από αστεία για ξανθιές με πλούσιο ντεκολτέ.

Ειδικότερα το παρακάτω σκετς με την ξανθιά σερβιτόρα από το Hooters που βγάζει μια περιουσία από τα tips, ε, μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω. 

Οι αντιδράσεις

«Γι' αυτό έχω 25 χρόνια να δω Saturday Night Live», «αυτά συμβαίνουν όταν αντικαθιστάς τους σεναριογράφους με ΑΙ» ήταν μερικά από τα σχόλια γι' αυτό το ατυχέστατο σκετς, και για τη συνολική παρουσία της συμπαθούς ηθοποιού στο πρόγραμμα αυτό.

Από την άλλη πλευρά, μέσα που πρόσκεινται στο πιο συντηρητικό κομμάτι της Αμερικής, όπως το Spectator, αποθέωσαν την παρουσία της Σουίνι. Συγκεκριμένα, (γυναίκα) δημοσιογράφος του Spectator έγραψε πως ήταν «η επιστροφή του αληθινού body positivity», κάνοντας μάλιστα, εισαγωγή στο κείμενο της με τη φράση "Yeay! boobs are back" («ναιιι, τα βυζιά επέστρεψαν»), ενώ προσθέτει:

«Πίσω στις μέρες μου παιδιά, τα στήθη ήταν παντού. Στα 90s και στα 00s είχαμε την Πάμελα Άντερσον του Baywatch και την Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ στο Μaxim. Τα σούπερμόντελ, όλα, είχαν καμπύλες».

Η National Post το πάει ένα βήμα παραπέρα: Με τίτλο «Η κουλτούρα του wokeness δεν ταιριάζει με την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της Σίντνεϊ» και εισαγωγή: «Μας έχουν πιέσει στο να υποκρινόμαστε ότι όλοι είναι όμορφοι, εκτός από όσους πραγματικά είναι».

Sydney Sweeney
Η Σίντνεϊ Σουίνι, το 2022. | AP Images

Και τα δύο δημοσιεύματα στρέφονται ενάντια στην κουλτούρα της συμπερίληψης, της ορατότητας ατόμων με διαφορετικό χρώμα δέρματος, χωρίς έμφαση στο τι δείχνει η ζυγαριά, με σεξουαλική ταυτότητα πέρα από το δίπολο gay/straight.

Υπάρχει μια σαφής απέχθεια των συντηρητικών κύκλων της Αμερικής προς άτομα μη λευκά, υπέρβαρα και queer. Η γοητευτική παρουσία της Σίντνεϊ Σουίνι είναι το ιδανικό «μέσο» για να ενεργοποιηθεί ξανά μια δημόσια συζήτηση, που θέλει τα άτομα αυτά στο περιθώριο.

Επιπλέον, αυτή η μονόπλευρη προσέγγιση της παρουσίας της 27χρονης ηθοποιού  καταφέρνει και κάτι εξίσου κακό. Απενεργοποιεί τον προβολέα από το ερμηνευτικό ταλέντο της. Κρίμα, και είναι μια τόσο καλή ηθοποιός, και απίστευτα αστείο κορίτσι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA