Μενού
maria-mpakodimou
Μαρία Μπακοδήμου | NDP
  • Α-
  • Α+

Αν και τα πρόσωπα της ψυχαγωγίας είναι αυτά που βρίσκονται παραδοσιακά στο επίκεντρο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, η λήξη της φετινής σεζόν θα σηματοδοτήσει και αλλαγές όσον αφορά στην ενημέρωση.

Το καλοκαίρι λήγει το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2022 η Φαίη Μαυραγάνη με τον ΑΝΤ1 μετά από μια μακρά περίοδο παραμονής της στο Epsilon και εν συνεχεία στο Open.

Μάλιστα ήταν από τα ελάχιστα πρόσωπα που πέρασαν στη συνέχεια του τηλεοπτικού σταθμού μετά την μεταβίβασή του από τον Φίλιππο Βρυώνη στον Ιβάν Σαββίδη και αυτό οφείλεται και στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Σαββατοκύριακου.

«Ο ΑΝΤ1 καλωσορίζει, με ιδιαίτερη χαρά, τη Φαίη Μαυραγάνη. Μετά από 11 χρόνια, η έγκριτη δημοσιογράφος-παρουσιάστρια επιστρέφει στην οικογένεια του ΑΝΤ1 για να συμβάλλει με την πολύχρονη εμπειρία της, αλλά και με την αντικειμενική και αμερόληπτη ματιά της στον ενημερωτικό τομέα του καναλιού» ανέφερε το δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί την 1η Αυγούστου του 2022.

Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που κατέληξαν στην ανάληψη εκ μέρους της παρουσιάστριας της πρωινής εκπομπής του Σαββατοκύριακου με την επαναφορά μάλιστα του τίτλου «Στούντιο με Θέα» εκπομπή που παρουσίαζαν πριν χρόνια από κοινού η Φαίη Μαυραγάνη με τον σύζυγό της Νίκο Μάνεση.

Η πρώτη θητεία της δημοσιογράφου στον ΑΝΤ1 είχε λήξει τον Δεκέμβριο του 2011 με την απόλυση της δημοσιογράφου που τότε παρουσίαζε δελτία ειδήσεων. Αυτή τη φορά ενδεχομένως να υπάρξει αποχώρηση και συναινετικό διαζύγιο.

Ο ΑΝΤ1 περίμενε καλύτερα ποσοστά τηλεθέασης από το «Στούντιο με Θέα» και δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμη και κατάργηση της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής. Βέβαια κυκλοφορεί και σενάριο ενίσχυσης της εκπομπής με παραμονή της Φαίης Μαυραγάνη έχοντας όμως άντρα συμπαρουσιαστή στο πλευρό της.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η έμπειρη δημοσιογράφος φέρεται να έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί από τον ΣΚΑΪ και μάλιστα με δύο διαφορετικές προτάσεις:

Η πρώτη αφορά στην πλήρωση της κενής θέσης που θα αφήσει ο Γιώργος Αυτιάς με την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας η δεύτερη να αναλάβει η δημοσιογράφος καθημερινή ενημερωτική εκπομπή πιθανότατα στο δίωρο 12.00 - 14.00 το οποίο θα περάσει από την ψυχαγωγία (τώρα με το Fay’s Time της Φαίης Σκορδά) στην ενημέρωση.

Πάντως, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση και οι όποιες εξελίξεις πιθανής μεταγραφής θα «τρέξουν» μετά τις Ευρωεκλογές.

Προς επιστροφή στο STAR η Μαρία Μπακοδήμου

Μετά το Πάσχα σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση μεταξύ του ΣΚΑΪ και της Μαρίας Μπακοδήμου. Αν και όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα συνεχιστεί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει τυπική ενημέρωση του σταθμού προς το πρόσωπο της παρουσιάστριας.

Τα νέα δεδομένα θέλουν τον ΣΚΑΪ να εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης της ψυχαγωγικής εκπομπής το Σαββατοκύριακο από το πρόγραμμά του. Όσον αφορά στη Μαρία Μπακοδήμου πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιθυμία του STAR να την εντάξει στο δυναμικό του αναλαμβάνοντας είτε την παρουσίαση της «Φάρμας» ή και του νέου τηλεπαιχνιδιού «1% Club».

Πάντως, δεν αποκλείεται τελικά η Μαρία Μπακοδήμου να αναλάβει στο κανάλι της Κηφισιάς - συνδυαστικά με κάποιο από το προαναφερθέντα πρότζεκτς - και την παρουσίαση μιας Late Night εκπομπής που είχε συζητηθεί με τον ΣΚΑΪ ωστόσο δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Η Μαρία Μπακοδήμου ήταν στο δυναμικό του STAR από 2009 έως και το 2016 συμπαρουσιάζοντας με τον Φώτη Σεργουλόπουλο το «ΦΜ LIVE» που ήταν και το τέλος της επαγγελματικής τους συνεργασίας αλλά και της φιλίας τους όπως αποδείχθηκε αργότερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA