Μενού
dimitrakopoylos
Μιχάλης Δημητρακόπουλος | Ap Photos
  • Α-
  • Α+

Το 2023 ήταν μια χρονιά, κατά την οποία η τηλεόραση βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Συνήθως για κακό λόγο. Για καβγάδες, τραγωδίες, άστοχες δηλώσεις, υπερβολές και ακρότητες. Όπως κάθε χρόνο, όμως, υπήρξαν και κάποια στιγμιότυπα, που έβγαλαν γέλιο αβίαστα κι αυθόρμητα, όχι απαραίτητα γιατί ήταν αυτή η πρόθεσή τους. 

Ύστερα από ενδελεχή έρευνα σε όλα τα περίεργα, που κατέγραψαν οι κάμερες τους τελευταίους 12 μήνες, καταλήξαμε πως αυτά είναι τα 10 πιο αστεία στιγμιότυπα της χρονιάς. Κι ως αρμόζει σε ένα ΤΟΡ 10 ξεκινάμε από το νούμερο 10.

Ο απρόσκλητος επισκέπτης

Σε όλη τη διάρκεια του 2023, ο Νίκος Ευαγγελάτος, με τη βοήθεια των γραφικών του Mega πήγε παντού. Σε κηδείες, καταστροφές, πολέμους, μέχρι και στο Διάστημα.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο ξεχωρίζει, όχι μόνο γιατί είναι πρόσφατο, αλλά και γιατί εδώ ο Ευαγγελάτος το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Δεν περιορίστηκε στο να «εισβάλλει» μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά πέρασε προσεκτικά πάνω από τα πόδια της φωτογραφίας του Κασσελάκη -για να μη τον πατήσει!- ενώ παράλληλα έκατσε στον καναπέ δίπλα του! 

Αναμένεται το 2024 να του φέρει ακόμα πιο εξελιγμένα γραφικά. Να τους μιλάει και να του απαντάνε...

Γουάτ ιζ lantzeris;

Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα έχουν γίνει αντικείμενο πολυάριθμων viral βίντεο στο Διαδίκτυο. Τα καλύτερα αγγλικά του 2023, όμως, δεν ανήκουν στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε έναν πολιτικό γνωστό για την αγάπη του στα αρχαία ελληνικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε φόρουμ με θέμα την ελληνική αγορά εργασίας, έδωσε ρεσιτάλ αγγλικών, παρά το ότι συνάντησε αξεπέραστο εμπόδιο στην αγγλική μετάφραση της λέξης «λαντζέρης». Κι αφού μάταια ζήτησε βοήθεια (ιφ σάμουαν νόους δε ίνγκλις γουόρντ;), είπε να το εξηγήσει περιφραστικά: «Δέι φιξ δε θινγκς ιν δε κουζίν οφ ε ρέστοραντ»...

Η φιγούρα του δημάρχου

Η λίστα των πτώσεων πολιτικών, που έχουν καταγραφεί από κάμερα, είναι μεγάλη. Σε αυτήν, πριν από μερικούς μήνες ήρθε να προστεθεί και η πτώση ενός προσώπου που κατά τη διάρκεια της χρονιάς απασχόλησε για πολλούς -σοβαρούς- λόγους, μας έδωσε όμως κι ένα από τα πιο κωμικά στιγμιότυπα του 2023.

Το ιδιαίτερο της συγκεκριμένης πτώσης του Αχιλλέα Μπέου είναι ότι συνέβη κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής προεκλογικής ομιλίας του, την ώρα που επιχειρεί να ανέβει στη σκηνή -με παρκουρίστικη κίνηση Κασσελάκη- επευφημούμενος και κορδωμένος…

Είπε αυτό που άκουσα;

Το Ρουκ Ζουκ είναι ένα τηλεπαιχνίδι, που στηρίζεται στα κωμικά στιγμιότυπα και στα αναπάντεχα σκηνικά, που απαιτούν μπιπ. 

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς ακούσαμε πολλά, όπως ότι το σπουργίτι δεν είναι πτηνό, αλλά κάτι σαν σκιουράκι και ότι δεν υπάρχουν γυναίκες πολιτικοί στην Ελλάδα από έναν παίκτη, ο οποίος έδειξε τεράστια έκπληξη μόλις έμαθε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει και αδερφή ή ότι στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται γυναίκα. 

Με δυσκολία, ωστόσο, ως πιο αστείο σκηνικό, επιλέξαμε την προσπάθεια περιγραφής της λέξης «παρθένος», που πήγαινε αναπάντεχα καλά, μέχρι που...

Ο επόπτης έπεσε...

Πρόσφατο και -ομολογουμένως- μοναδικό. Σε μια εποχή κρίσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επόπτης σε τοπικό πρωτάθλημα, αφού ανταλλάσσει βρισιές με την εξέδρα, πέφτει κάτω, παριστάνοντας τον αναίσθητο, μόλις κάποιος τον πιάνει από τον αγκώνα. 

Αστείο σίγουρα, αλλά και λυπηρό στην αμέσως επόμενη ανάγνωση.

Το μάτι και το ξεμάτιασμα

Συχνά, η εκπομπή Super Κατερίνα μοιάζει με σουρεαλιστική παρωδία ακροτήτων, ασχέτως αν δεν είναι αυτός ο στόχος της. Γεγονός είναι πως βγάζει το περισσότερο γέλιο, όταν δεν είναι αυτή η πρόθεσή της, π.χ. όταν -στα σοβαρά- αποκαλύπτει αποκλειστικές ειδήσεις, όπως ότι η Eurovision αντιγράφει τον Κοκλώνη.

Η κορύφωση του σουρεαλισμού, πάντως ήρθε, όταν η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου δήλωσε πολύ σοβαρά ότι δεν νιώθει καλά κι αφού υπέθεσε ότι είναι ματιασμένη, πήρε τηλέφωνο τον παραγωγό – παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη για να της τραγουδήσει τη μεγάλη επιτυχία του «Έχω μάτι» και να της φύγει το μάτι! Ο καλόψυχος παραγωγός – παρουσιαστής δέχτηκε πρόθυμα και η ματιασμένη παρουσιάστρια συνήλθε…

«Ζαμέ Κορωπί» και «άινοσεντ»

Ήταν ακόμα τέλος του 2022, όταν ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε μια δήλωση που μας ακολούθησε στο ξεκίνημα του νέου χρόνου, έγινε τραγούδι, viral βίντεο και trend στα social.

Τα γαλλικά του, η φινέτσα στην προφορά και το περίφημο «Μαντάμ Εύα Καϊλή ε ενοσάν ε ζαμέ Κορωπί, ζαμέ!» έκλεψαν τις εντυπώσεις, όμως τη δική τους αίσθηση έκαναν και τα αγγλικά του, ειδικά το «άινοσεντ», που ακολούθησε.

Το ξέφρενο μπαλόνι

Ο ρεπόρτερ Λάζος Μαντικός της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη φημίζεται για τα ενίοτε βεβιασμένα αστεία, αλλά και για τα πραγματικά απρόοπτα που του έχουν συμβεί στον τηλεοπτικό αέρα -με αποκορύφωμα το ιστορικό κυνηγητό του με ένα γουρούνι σε ζωντανή σύνδεση.

Το 2023 ήταν άλλη μια παραγωγική χρονιά γι’ αυτόν, με κορυφαία στιγμή του την επίμονη προσπάθεια να πετάξει μπαλόνι – φαναράκι σε σχήμα καρδιάς, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, με τον κίνδυνο να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητα, τέντες και διαμερίσματα…

Η κυρία Σωτηρία Λαβή

Τα αστεία σαρδάμ στον τηλεοπτικό αέρα είναι μια ιστορία μακρά όσο και η τηλεόραση. Κι αν ψάξουμε στο σαρδάμ της χρονιάς, το βρίσκουμε ίσως στην Ελένη Μενεγάκη, που στη διάρκεια της μαγειρικής, μας κάλεσε -αντί για τον φούρνο- να προθερμάνουμε τον σκύλο.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται για σαρδάμ, αλλά για μπέρδεμα του τίτλου με το όνομα της καλεσμένης! Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εύκολα, όταν ο τίτλος είναι «Η σωτήρια λαβή που σώζει ζωές» και ο παρουσιαστής προσφωνεί τη διασώστρια καλεσμένη του με το όνομα «Σωτηρία Λαβή»! Αξεπέραστο…

Ένας -άγνωστος- φίλος ήρθε απόψε...

Και φτάνουμε στην κατά πάσα πιθανότητα πιο κωμική σκηνή της χρονιάς, η οποία  εξελίχθηκε στο Survivor, σε ένα κατά παράδοση συγκινητικό σκηνικό, στη διάρκεια του οποίου όλοι οι παίκτες δακρύζουν ή κλαίνε με λυγμούς.  

Βρισκόμαστε στο έπαθλο επικοινωνίας, οι παίκτες βλέπουν φωτογραφίες και ακούνε με συγκίνηση τα ηχογραφημένα μηνύματα που τους έστειλαν οι γονείς, τα αδέρφια και οι αγαπημένοι τους. Φτάνει η στιγμή του Κώστα του ζαχαροπλάστη, ο οποίος παρακολουθεί με ένα παγωμένο χαμόγελο το μήνυμα του αγαπημένου του φίλου, Ανδριανού, που εκφράζει την αγάπη και υποστήριξή του στον φίλο Κώστα! Κι όταν τελειώνει το μήνυμα, ο ζαχαροπλάστης αντί να συγκινηθεί, μένει στη θέση του και ρωτά απορημένος: «Ποιος είναι αυτός;»

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA