Μενού
ΤΖΕΝΗ-ΚΑΡΕΖΗ
Τζένη Καρέζη | Finos Film
  • Α-
  • Α+

Η Τζένη Καρέζη στα 19 της ανακοίνωσε στους γονείς της ότι θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική. Η μητέρα της συμφώνησε, αλλά ο πατέρας της δεν χάρηκε καθόλου. Ήταν αυστηρός και συντηρητικός. Για εκείνον οι θεατρίνες ήταν περίπου πόρνες και ήθελε η κόρη του να έχει ένα επάγγελμα κύρους και αντάξιο της παιδείας της. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Καζάκο, ο πατέρας της την χαστούκισε όταν έμαθε τα σχέδια της.

Όμως, η Τζένη Καρέζη ήταν επίμονη και για εννιά μέρες δεν έφαγε τίποτα ως διαμαρτυρία. Τελικά ο πατέρας της υποχώρησε αλλά δεν συμφώνησε με την επιλογή της. Πέρασε τις εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο με επιτυχία, αλλά οι σχέσεις τους δεν εξομαλύνθηκαν ποτέ.

Το αληθινό της όνομα είναι Ευγενία Καρπούζη. Όμως, πήγαινε στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλογραιών Saint Joseph και εκεί την φώναζαν Τζένη από το Εugénie. Αργότερα άλλαξε και το επίθετό της. Ήταν πρωτοβουλία του λογοτέχνη και του δάσκαλού της στο Θέατρο, Άγγελου Τερζάκη, επειδή του ακουγόταν πιο εύηχο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA