Μενού
beatles
AP Images
  • Α-
  • Α+

Ο Τζορτζ Χάρισον των Beatles πέθανε το 2001 από καρκίνο όταν ήταν μόλις 58 ετών. Μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε μια νέα βιογραφία και αποκαλύπτει τη σαρκαστική απάντηση του όταν άγνωστος τον μαχαίρωσε 40 φορές. 

Στις 30 Δεκεμβρίου του 1999, ο Michael Abram, έκανε διάρρηξη και μαχαίρωσε δεκάδες φορές τον Χάρισον μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Στο δεύτερο απόσπασμα του βιβλίου του αναγνωρισμένου συγγραφέα Φίλιπ Νόρμαν αναφέρονται τα λόγια του Χάρισον την ώρα της επίθεσης.

Όταν άγνωστος τον μαχαίρωσε μέσα στο σπίτι του

Όλα συνέβησαν όταν ο Τζορτζ Χάρισον άκουσε ένα γυαλί να σπάει και πήγε να ελέγξει τι συμβαίνει. Τότε, είδε τον άνδρα να στέκεται με ένα μαχαίρι και ένα σπαθί που είχε πάρει από ένα πέτρινο άγαλμα του Αγίου Γεωργίου στον κήπο του σπιτιού του.

Τότε, ο άγνωστος ξεκίνησε να τρέχει στις σκάλες προς τον μουσικό ο οποίος προσπάθησε να του αρπάξει το μαχαίρι από τα χέρια. Ο εισβολέας έπεσε πάνω του και ξεκίνησε να τον μαχαιρώνει ασταμάτητα δεκάδες φορές, στον πνεύμονα και παραλίγο να του καρφώσει το μαχαίρι και στην καρδιά.

Τα σαρκαστικά λόγια του «ήσυχου» μουσικού αμέσως μετά την επίθεση

Την ώρα της επίθεσης ο Χάρισον δεν ήταν μόνος του στο σπίτι. Η σύζυγός του, χτύπησε τον άνδρα στο κεφάλι με μια λάμπα, ώσπου η αστυνομία έφτασε στο σπίτι και τον συνέλαβε. Ο 22χρονος τότε γιος του θυμήθηκε τα λόγια του πατέρα του. Το θρυλικό σκαθάρι είπε με σαρκαστικό τρόπο: «με δολοφονούν μέσα στο σπίτι μου. Δεν ήταν διαρρήκτης και σίγουρα δεν έκανε οντισιόν για το Traveling Wilburys».

Οι Traveling Wilburys ήταν ένα supergroup που σχηματίστηκε από τον Τζορτζ Χάρισον μαζί με τους Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynner και Tom Petty το 1988. 

Σύμφωνα με την Independent, ο Abram απέφυγε τη φυλάκιση, αφού απαλλάχθηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας λόγω παραφροσύνης. Τοποθετήθηκε σε μια ασφαλή ψυχιατρική μονάδα κοντά στο Λίβερπουλ και αφέθηκε ελεύθερος μετά από περίπου τρία χρόνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

  • 1

BEST OF LIQUID MEDIA