Μενού
  • Α-
  • Α+

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη μεγάλη επίδειξη μόδας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 στις 21:30 στο Καλλιμάρμαρο, από τον γαλλικό Οίκο Υψηλής Ραπτικής Dior. Η επίδειξη γίνεται προς τιμήν των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και σκοπό έχει να καταδείξει τον ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, παρουσιάζοντας την ελληνική συλλογή στο στάδιο όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Διαβάστε ακόμη: Επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη: Ο Οίκος Dior, ο Γιάννης Ντεσσές και η άρνηση στον Οίκο Gucci

Με την ονομασία «Dior Celebrates Greece», ο Οίκος λειτουργεί κάτω από άκρα μυστικότητα, έχοντας κρύψει καλά τα χαρτιά του για το defile, ωστόσο σημειώνεται πως για το υπερθέαμα έχουν εργαστεί δημιουργοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας που σχεδίασαν και έραψαν την ειδική συλλογή του Οίκου με την ονομασία «Dior Cruise Collection», καθώς και εκατοντάδες άλλοι επαγγελματίες, Ελληνίδες και Έλληνες, φωτογράφοι, μουσικοί, καλλιτέχνες, τεχνίτες, και τεχνικοί.

Φορέματα από 50.000 έως 150.000 ευρώ 

Τα φορέματα που θα φορέσουν τα μοντέλα θα κοστίζουν από 50.000 έως 150.000 ευρώ, σύμφωνα με το MEGA. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 85 μοντέλα διεθνούς φήμης, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Live μετάδοση και 400 προσκεκλημένοι 

Το λαμπερό σόου θα μεταδοθεί ζωντανά σε μεγάλα δίκτυα και στις σελίδες που διαθέτει ο Οίκος στα social media. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καλεσμένοι θα είναι 400, από τους οποίους οι 70 Έλληνες. Μαρία Σάκκαρη, Λάκης Γαβαλάς και Βασίλης Ζούλιας, θα βρεθούν σήμερα στο Καλλιμάρμαρο.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Οίκος Dior, προκειμένου να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που δημιούργησαν τα εντυπωσιακά φορέματα, από το Σουφλί και το Άργος ως την Κρήτη και από την Ήπειρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών να παρακολουθήσουν live σε κατάλληλους ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η ίδια δυνατότητα θα δοθεί το βράδυ της Πέμπτης και στους κατοίκους της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον θερινό κινηματογράφο Cine Paris, της Πλάκας.

Μετά την φαντασμαγορική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο θα ακολουθήσουν ειδικές φωτογραφήσεις του Dior σε εμβληματικά, περισσότερο αλλά και λιγότερο προβεβλημένα αρχαιολογικά σημεία (Ακρόπολη, Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά, Σούνιο και Νεμέα), οι οποίες μαζί με την κινηματογραφική δουλειά της Maria Grazia Chiuri, θα μεταφέρουν σε όλο τον πλανήτη την ομορφιά του ελληνικού πολιτισμού.

Πόσο θα διαρκέσει το σόου; 

Από την πλευρά του ο σχεδιαστής μόδας, Βασίλης Χολέβας, τόνισε πως «είναι μια όμορφη μέρα για τη μόδα σήμερα. Τα σόου γενικά διαρκούν 12-15 λεπτά. Αλλά εδώ δεν είναι σόου, είναι σαν μια παράσταση. Έχεις έναν τόσο όμορφο χώρο και είναι λογικό να το εκμεταλλευτείς και να κάνεις μια παράσταση που θα διαρκέσει μισή με μία ώρα». «Οι επιδείξεις haute couture είναι το μεγάλο προνόμιο των πελατών να παρακολουθούν, μιλάμε για παραγωγές εκατομμυρίων ευρώ και αυτό δείχνει το πόσο σημαντική είναι η μόδα παγκοσμίως», ανέφερε. 

«Τιμούμε τον Dior»

«Είναι μεγάλη, υπέροχη μέρα για την Ελλάδα. Μιλάμε για δύο υπεραξίες, την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την αξία της μόδας», είπε ο Βασίλης Ζούλιας στο OPEN και επιβεβαίωσε ότι είναι καλεσμένος. «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μία τέτοια μεγάλη επέτειο και δεν θα γίνει νομίζω φέτος ότι θα γίνει επίδειξη από κάποιο οίκο. Τιμούμε πρώτα τον Dior εμείς και μετά ο Dior τιμάει εμάς», ανέφερε. 

«Θα είναι υπερθέαμα» 

«Σήμερα θα δούμε τι σημαίνει άρτια οργάνωση από κάποιους που ασχολούνται με την μόδα και την παράδοση. Ένα υπερθέαμα με αξιολόγηση της ελληνικής μας παράδοσης Ο Christian Dior εμπνεύστηκε από την Ακρόπολη από το μακρινό 1956 και καταχώρησε στα σχέδια του την Ελλάδα», είπε ο Λάκης Γαβαλάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Μάλιστα, έδωσε τα εύσημα στην καλλιτεχνική διευθύντρια της εκδήλωσης :« Όλο αυτό αποτέλεσε έμπνευση της Maria Grazia Chiuri η οποία είναι μια εντελώς μεσογειακή γυναίκα και έχει μελετήσει πολύ. Για να την δεχθεί ένας οίκος σαν τον Dior πάει να πει ότι έχει μεγάλο πείσμα να αναδείξει τα έργα της». Tέλος, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος θα παρευρεθεί στην επίδειξη ενώ θέλησε να ευχαριστήσει τον Dior που επέλεξε τη χώρα μας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία για σήμερα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA