Μενού
  • Α-
  • Α+

Προς μεγάλη θλίψη του κόσμου της μόδας απεβίωσε την Κυριακή (23 Ιανουαρίου) ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Thierry Mugler, όπως πληροφορήθηκε σήμερα το κοινό μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. «Συντετριμμένοι σας ανακοινώνουμε το θάνατο του κ. Manfred Thierry Mugler την Κυριακή, 23 Ιανουάριο του 2022. Ας αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη» αναφέρει το ποστ που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Facebook μερικές ώρες πριν, προκαλώντας τη συγκίνηση στο online κοινό του.

Διαβάστε επίσης: Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Πιο αποκαλυπτική από ποτέ - Οι φωτογραφίες που έσβησε το Instagram

O πρώην χορευτής μπαλέτου Mugler γεννήθηκε στο Στρασβούργο το Δεκέμβριο του 1948. Ως νεαρός ενήλικας έφτασε στο Παρίσι στην εκπνοή της δεκαετίας του '60 και σχεδόν μία πενταετία αργότερα κατάφερε να ιδρύσει τη φίρμα του, «Thierry Mugler». Ο οραματιστής σχεδιαστής μεσουράνησε και διαμόρφωσε τις τάσεις στο χώρο της πασαρέλας τις δεκαετίες του '80 και του '90 με τις «αιχμηρές» και πληθωρικές συνθέσεις του. Οι κολεξιόν του τολμηρού καλλιτέχνη ασπάζονταν την αισθητική του άκρατου υλισμού και της ντεκαντάνς ενώ λανσάρισε και το ανάρπαστο eau de parfum «Angel». 

Φυσικά, όπως αρμόζει σε οποιοδήποτε icon στο χώρο της μόδας, ο Thierry Mugler ήταν αμφιλεγόμενος. Αν και η τάση του να υπερβάλλει τις αναλογίες του γυναικείου σώματος με αποπνικτικούς κορσέδες και «επικές» βάτες έχει δεχθεί πολλάκις κριτική, ωστόσο πάντα ήταν αγαπητός για τη συμπερίληψη στις κολεξιόν του ΛΟΑΤΚΙ μοντέλων από νωρίς στη σταδιοδρομία του.

Από τη μεζούρα του δεν έχουν ξεφύγει τεράστια ονόματα όπως η Cardi B., η Lady Gaga και η Kim Kardashian

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA