Μουσική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Kurt Cobain: Στο φως για πρώτη φορά αρχεία του FBI για τον θάνατο του

Το FBI κυκλοφόρησε ένα αρχείο τον περασμένο μήνα σχετικά με τον θάνατο του τραγουδιστή του συγκροτήματος Nirvana, Κερτ Κομπέιν

Ο θρυλικός τραγουδιστής των Nirvana (Φωτογραφία: Getty Images)
Ο θρυλικός τραγουδιστής των Nirvana (Φωτογραφία: Getty Images)

Ο διάσημος τραγουδιστής της grunge σκηνής, Κερτ Κομπέιν, πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994 και τα αρχεία αποκαλύπτουν τη δημόσια αμφιβολία που υπήρχε για την αιτία θανάτου του, καθώς οι οπαδοί του πιστεύουν μέχρι και σήμερα, πως δεν ήταν αυτοκτονία.

Το έγγραφο 10 σελίδων αποτελούσε μέρος μιας έρευνας και βρίσκεται τώρα στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη Ελευθερίας Πληροφοριών, The Vault, το οποίο περιλαμβάνει δύο επιστολές με ημερομηνία από το 2006 ζητώντας να εξεταστούν οι υποψίες ότι ο μουσικός δολοφονήθηκε.

Στις 5 Απριλίου 1994, ο Κομπέιν ανακαλύφθηκε νεκρός με ένα τραύμα όπλου στο σπίτι του στο Σιάτλ και ξαπλωμένος δίπλα σε ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Αποφασίστηκε ότι είχε αυτοκτονήσει.

Οι επιστολές προς το FBI που απαιτούσαν την επίσημη ετυμηγορία να τεθεί υπό αμφισβήτηση, ανέφεραν πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης. Τα ονόματα των συγγραφέων διαγράφηκαν στο δημοσιευμένο αρχείο.

«Εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις ασυνέπειες γύρω από τον θάνατο να ξεκαθαρίζονται μια για πάντα», λένε, οι οποίες αρχικά παρουσιάστηκαν από το Rolling Stone. «Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μια από τις επιστολές ανέφερε ότι ο «δολοφόνος του Κομπέιν είναι ακόμα εκεί έξω και τώρα, λόγω της βιασύνης του αστυνομικού τμήματος, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κι άλλα θύματα».

Το FBI απάντησε στην επιστολή λέγοντας ότι τέτοιου είδους έρευνα δεν θα ήταν στη διάθεσή τους:

«Εκτιμούμε την ανησυχία σας ότι ο κ. Κομπέιν μπορεί να ήταν θύμα ανθρωποκτονίας», απάντησαν. «Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες για ανθρωποκτονία / θάνατο γενικά εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των πολιτειών και των τοπικών αρχών... Με βάση τις πληροφορίες που παρείχατε, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε οποιαδήποτε παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου εντός της ερευνητικής δικαιοδοσίας του FBI».

Επισύναψαν μια επιστολή από έναν αξιωματούχο από το Γραφείο Κογκρέσου και Δημοσίων Υποθέσεων των ΗΠΑ, ως απάντηση σε μια επιστολή που απευθύνθηκε στη Τζάνετ Ρενό, η οποία ήταν τότε ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ. Η αρχική τους επιστολή δε συμπεριλήφθηκε στα δημοσιευμένα έγγραφα.

«Η πρόσφατη ανακοίνωσή σας προς τη Γενική Εισαγγελέα Τζάνετ Ρενό, που εκφράζει την πεποίθησή σας ότι δολοφονήθηκε ο Κερτ Κομπέιν, παραπέμφθηκε στο FBI για απάντηση», έγραψαν. «Με βάση τις περιορισμένες πληροφορίες που παρείχατε, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε οποιαδήποτε παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου. Δεν μπορούμε, συνεπώς, να αναλάβουμε διερευνητική δράση σε αυτήν την περίπτωση».

Το αρχείο περιελάμβανε επίσης σημειώσεις από την εταιρεία παραγωγής που δημιούργησε τα «Unsolved Mysteries», η οποία παρήγαγε ένα τμήμα το 1997 στην υπόθεση του Κομπέιν που έφερε ερωτήσεις σχετικά με το θάνατό του στο κοινό.

Πηγή: jenny.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Τραγουδιστής #Θάνατος #FBI

Best of Internet