Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ιταλία βρέθηκε στην κορυφή του 65ου διαγωνισμού της Eurovision και θα είναι η διοργανώτρια χώρα το 2022. Οι Maneskin με το Zitti e Buoni ήταν πρώτοι στα γραφεία στοιχημάτων, με την ψηφοφορία του κοινού να τους οδηγεί στην πρώτη θέση, σε αντίθεση με την κριτική επιτροπή που προτίμησαν την Ολλανδία, την Γαλλία και την Μάλτα. Οι Maneskin ανέβηκαν στην σκηνή Ahoy Arena και με το δυναμικό ροκ κομμάτι τους ξεσήκωσαν το κοινό. Το τραγούδι τους Zitti e Buoni, που αναφέρει πως δεν πρέπει να σχολιάζεις τις ζωές των άλλων παρά μόνο τη δική σου δουλειά, συγκέντρωσε 524 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τη Γαλλία με 499.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2021: «Ξύπνησε» μνήμες η Έλενα Παπαρίζου με το My Number One

Το συγκρότημα αποτελείται από τον τον τραγουδιστή Νταμιάνο Νταβίντ, την μπασίστρια Βιτόρια Ντε Αντζέλις, τον κιθαρίστα Τομάς Ράτζι και τον ντράμερ Ίθαν Τόρκιο, ενώ έγινε ευρέως γνωστό από τη συμμετοχή του σε ιταλικό talent show όπου βγήκε δεύτερο, ενώ τα τραγούδια που ακολούθησαν έγιναν εμπορικές επιτυχίες στη γείτονα χώρα. H μεγάλη επιτυχία των Maneskin είναι το τραγούδι Morirò da Re, που σημαίνει θα πεθάνω σαν βασιλιάς. Τα μέλη των Maneskin γνωρίζονται από το γυμνάσιο και το 2015 ξεκίνησε η μουσική τους ιστορία.

To 2018, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Torna a Casa που σημείωσε εξίσου μεγάλη επιτυχία και μιλάει για τη Μαρλένα, ένα κορίτσι που πρέπει να επιστρέψει σπίτι του. Όπως υποστηρίζουν η έμπνευση αντλείται από τις συναυλίες και την διάδρασή τους με τον κόσμο.

Ο Νταμιάνο Νταβίντ είναι μόλις 22 και στην Ιταλία θεωρείται sex symbol, με μεγάλη απήχηση στον γυναικείο πληθυσμό. Γεννήθηκε στη Ρώμη και από μικρός δεν συμπαθούσε το σχολείο, αλλά τη ροκ μουσική και κυνήγησε το όνειρό του. «Το ροκ εντ ρολ ποτέ δεν πεθαίνει», είπε άλλωστε στη μουσική σκηνή της Eurovision. Όσον αφορά τα προσωπικά του, η καρδιά του είναι αφιερωμένη στην στην Ιταλίδα influencer και μοντέλο, Giorgia Soleri, με την οποία μάλιστα αρραβωνιάστηκαν μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα.

https://www.instagram.com/p/CMKbOTVp4PZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA