Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ώρες και ημέρες που ακολούθησαν τη νίκη των Maneskin στη Eurovision, ήταν παράδοξες και άσχημες για το συγκρότημα. Ο Damiano David είχε βρεθεί στο στόχαστρο για μια κίνηση του που φαινόταν σαν να καταναλώνει κοκαΐνη, η Γαλλία πίεζε τις αρχές της διοργάνωσης να τους κάνουν τεστ με στόχο να τους αφαιρεθεί η νίκη και ελάχιστοι ασχολούνταν με το τραγούδι τους. Στην πρώτη τους συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, οι Maneskin από την Ιταλία χρησιμοποίησαν τη λέξη «προσβολή» στη δημοσιογράφο Αναστασία Κουκά από το Πρώτο Θέμα και έκαναν για ακόμα μια φορά σαφείς πως είναι κατά των ναρκωτικών. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και στην αγάπη τους για την Ελλάδα, την οποία θέλουν να επισκεφτούν για να δώσουν συναυλία.

Η ανακοίνωση της EBU για το αποτέλεσμα του τεστ ναρκωτικών που είχαν κάνει όλα τα μέλη της μπάντας από την Ιταλία, αποτέλεσε μια ηθική δικαίωση. Maneskin και Νταμιάνο Ντέιβιντ ήθελαν να χαρούν τη νίκη τους σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό, όμως αυτή επισκιαζόταν από διόλου κολακευτικές φήμες. Παρόλο που στα social media λάμβαναν υποστήριξη και αποθέωση από το κοινό, τα διεθνή μέσα και κάποιες από τις χώρες που συμμετείχαν στον τελικό, αναπαρήγαγαν τη φημολογία για χρήση κοκαΐνης.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2021: Ο Damiano David των Maneskin ήταν ο «φλώρος» του σχολείου

Απαντώντας στη δημοσιογράφο, ο Νταμιάνο Ντέιβιντ ανέφερε ότι ένιωσε προσβεβλημένος με όλο αυτό και επειδή δεν ήθελε να πάρει μεγαλύτερη έκταση και να ασχολείται ο κόσμος με αυτό αντί για το τραγούδι τους, μαζί με τα υπόλοιπα τρία μέλη ζήτησαν να τους κάνουν τεστ άμεσα.

«Ένιωσα προσβεβλημένος, γι΄ αυτό και προσφέρθηκα από την πρώτη στιγμή να κάνω τεστ ανίχνευσης ουσιών. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν έχουμε κάνει ποτέ χρήση ουσιών και είμαστε κατά των ναρκωτικών. Προφανώς και μας ενόχλησε το όλο θέμα που προέκυψε, επειδή θέλουμε ο κόσμος να μιλάει μόνο για τη μουσική μας. Η καθαρή μας συνείδηση όμως μας έκανε να μην έχουμε απολύτως καμία αμφιβολία. Δε θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο».

Η νίκη στη Eurovision, οι μουσικές επιρροές και η Ελλάδα

Όσον αφορά στην τεράστια νίκη τους στον διαγωνισμό, ο Νταμιάνο Ντέιβιντ, η Βικτόρια ντε Αντζέλις, ο Τόμας Ράτζι και ο Ετάν Τόρκιο, τα 4 μέλη των Maneskin, εξήγησαν ότι δεν είχε περάσει από το μυαλό τους η πιθανότητα να κερδίσουν. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να παρουσιάσουν τη μουσική τους στο κοινό και να τιμήσουν την Ιταλία που τους επέλεξε.

«Δεν επικεντρωθήκαμε καθόλου στο θέμα της νίκης. Ταξιδέψαμε στο Ρότερνταμ σκεπτόμενοι μόνο τη μουσική μας και τη σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες, με την επιθυμία να ριχτούμε σε μια νέα περιπέτεια. Ήμασταν ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας και νιώθαμε μεγάλη τιμή που θα εκπροσωπούσαμε την Ιταλία σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Δεν αντιμετωπίσαμε τη Eurovision σαν αγώνα, ούτε τους άλλους διαγωνιζόμενους ως ανταγωνιστές. Ήταν τεράστια ικανοποίηση για εμάς να ανακαλύπτουμε ότι κερδίσαμε τις καρδιές τόσων ανθρώπων με τη μουσική μας, παρότι οι περισσότεροι από το κοινό δε μας είχαν δει να παίζουμε live».

Το μουσικό ύφος που έφεραν στη Eurovision δεν ήταν πρωτόγνωρο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το έφεραν, σίγουρα φάνηκε φρέσκος στο κοινό και στις επιτροπές. Οι Maneskin έχουν μια πολύ ιδιαίτερη ματιά πάνω στη μουσική, το οποίο εντοπίζεται και στις επιδράσεις τους, που απαντώνται κυρίως στην indie rock και την post punk σκηνή. 

«Εμπνεόμαστε από indie rock μπάντες όπως οι Arctic Monkeys και οι Franz Ferdinand, αλλά και από την πιο πρόσφατη post punk σκηνή, με μπάντες όπως οι Idles και οι Fontaines D.C.».

Όπως κάθε μπάντα, οι Maneskin διένυσαν τη διαδρομή από τα live με 20-30 άτομα μέχρι αυτά με χιλιάδες κόσμο. Το άστρο τους όμως ήταν από την αρχή φωτεινό, με την παρουσία τους στο ιταλικό X-Factor να τυγχάνει αποθέωσης, ενώ το πρώτο τους άλμπουμ το 2018 με τίτλο Il Ballo Della Vita γίνεται τριπλά πλατινένιο. Το 2019 κερδίσουν το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ στην Ιταλία και πια ο κόσμος της ευρωπαϊκής μουσικής τους ανήκει.

Στην Ελλάδα πάντως έχουν ήδη πολλές κατακτήσεις, ιδίως ο Damiano David που η πέραση του στο γυναικείο φύλο εκτοξεύτηκε. Οι Maneskin αποκάλυψαν ότι έχουν λάβει πολλά μηνύματα από Έλληνες που τους έμαθαν μέσα από τη Eurovision και υποσχέθηκαν να έρθουν στη χώρα μας για κάποια συναυλία κι όχι μόνο για διακοπές.

«Έχουμε έρθει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές ως τώρα, αλλά θέλουμε πολύ να ξανάρθουμε για να δώσουμε συναυλία στην υπέροχη χώρα σας. Έχουμε πάρει άλλωστε πολλά μηνύματα από Έλληνες θαυμαστές μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA