Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αυτοπροσωπογραφία -στην ουσία μια καρικατούρα ζωγραφισμένη από τον ίδιο τον Kurt Cobain- απεικονίζει τον πρώην αρχηγό των Nirvana να παίζει κιθάρα. Στη λεζάντα αναγράφεται: «Kurdt Kobain Rock Star». Στο σκίτσο διακρίνεται επίσης η φράση «I don't know how to play and I don't give a hoot!» (Δεν ξέρω να παίξω και δεν δίνω δεκάρα!).

Διαβάστε ακόμα: Πώς πήραν το όνομά τους 10 από τα πιο ιστορικά ροκ συγκροτήματα

Το σκίτσο, το οποίο πουλήθηκε στη δημοπρασία «Music Icons» του οίκου Julien Auctions το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανήκε στον φωτογράφο Jacque Chong. Του το είχε δώσει ο ίδιος ο Cobain, όταν συνεργάστηκαν στη διάρκεια της περιοδείας του γκρουπ στη Σιγκαπούρη το 1992 για την προώθηση του άλμπουμ «Nevermind». Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Chong, η τελική τιμή πώλησης του σκίτσου ήταν 28 φορές πάνω από την τιμή που είχε υπολογίσει.

Το σκίτσο του Cobain δεν ήταν το μόνο «αστέρι» της δημοπρασίας. Διάφορα άλλα αναμνηστικά βγήκαν επίσης στο σφυρί, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο πιάνο του Έλτον Τζον και μια ηλεκτρική κιθάρα του Πρινς.

Να σημειώσουμε πως σε προηγούμενη δημοπρασία τον περασμένο μήνα, είχαν πουληθεί έξι τούφες από τα μαλλιά του τραγουδιστή των Nirvana στην τιμή των 14.145 δολαρίων. Τα μαλλιά είχε στην κατοχή της η θαυμάστρια και φίλη του Kurt Cobain, Τέσα Όζμπορν, η οποία είχε κουρέψει τον τραγουδιστή, όταν εκείνος βρισκόταν στο Μπέρμιγχαμ το 1989.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA