Μενού
  • Α-
  • Α+

Χρηματικό ποσό «μαμούθ» πρόκειται να λάβει ο διάσημος και αγαπημένος εδώ στην Ελλάδα Dj David Guetta από την Warner Music Group (WMG) καθώς κατάφερε να πουλήσει τα πνευματικά δικαιώματα της υπάρχουσας μουσικής του.

Διαβάστε ακόμη: Κερτ Κομπέιν: Αυτοπροσωπογραφία του πουλήθηκε 281.000 δολάρια σε δημοπρασία

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από την ίδια της εταιρία η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι πλέον την ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής του dj David Guetta. Αυτή η συμφωνία αφορά τα κομμάτια τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και αφήνει παράθυρο για μελλοντική συνεργασία.

Σύμφωνα με το rollingstone.com το ακριβές αντίτιμο κυμάνθηκε μεταξύ των 100 με 150 εκατ. δολαρίων. Ο 53χρονος DJ είναι ένας από τους νεότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως που καταφέρνει να αποσπάσει ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό από μια δισκογραφική εταιρία για τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής του. Ο μάνατζερ του γνωστού καλλιτέχνη αποκάλυψε ότι η προσφορά της Warner Music Group δεν ήταν η μόνη. Σε δηλώσεις του ο ίδιος ο dj σημείωσε ότι με αυτή τη συμφωνία θα μπορέσει να εξελίξει περισσότερο τη μουσική του και θα συνεχίσει την καριέρα του.

Το τελευταίο διάστημα οι παγκόσμιες δισκογραφικές εταιρίες σπαταλούν αμύθητα ποσά προκειμένου να αγοράσουν τα πνευματικά δικαιώματα παλαιότερων τραγουδιών μεγάλων καλλιτεχνών. Οι συμφωνίες γίνονται με την προϋπόθεση να αγοραστούν το σύνολο της δισκογραφικής δουλειάς του κάθε καλλιτέχνη. Αυτή η νέα τάση οφείλεται στην άνοδο των streaming υπηρεσιών οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν από τις εταιρίες ως ένα «χρυσωρυχείο». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA