Μενού
  • Α-
  • Α+

Τους πέντε φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το εισιτήριό τους για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision 2022 ανακοίνωσε η ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση έλαβε 40 συμμετοχές καλλιτεχνών για τη Eurovision που θα γίνει στο Τορίνο της Ιταλίας τον Μάιο του 2022. Από τις 40 προτάσεις που κατέθεσαν οι καλλιτέχνες, η ΕΡΤ ανακοίνωσε τελικά τους πέντε για την ελληνική αποστολή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Γκάνος: Ξέσπασμα για ΕΡΤ και Eurovision - «Κρίμα που κάποιοι έχουν ειδική μεταχείριση»

Η ΕΡΤ, μάλιστα, κάνει γνωστό - με την ανακοίνωσή της - ότι δεν θα υπάρξει ελληνικός τελικός για να επιλεγεί ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision αλλά θα γίνει απευθείας ανάθεση από την επιτροπή της για τον μουσικό διαγωνισμό. 

Ποιες είναι οι πέντε συμμετοχές για τη Eurovision 

Μετά την αξιολόγηση των 40 προτάσεων που είχαν καταθέσει οι καλλιτέχνες, η ειδική επιτροπή της ΕΡΤ κατέληξε στους παρακάτω πέντε: 

Good job nicky

Ο Good Job Nicky είναι μόλις 25 ετών. Χωρίς να χρησιμοποιήσει ποτέ το όνομα του πατέρα του (είναι ο Γιάννης Πάριος) δούλεψε τη μουσική του. Ο Νικόλας Βαρθακούρης ερμηνεύει τα τραγούδια του στα αγγλικά. Δεν έχει πολλές ομοιότητες με τον Γιάννη Πάριο στα ακούσματα αλλά είναι ένας νέος καλλιτέχνης, που αξίζει. Ο Good Job Nicky, λοιπόν, θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τη Eurovision με την ελληνική σημαία. 

https://www.instagram.com/p/CTZsvOGswdx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ηλίας Κόζας

Ο Ηλίας Κόζας είναι ο frontman των Koza Mostra. Εχει εμπειρία στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, αφού μαζί με τον Αγάθωνα, το συγκρότημα είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2013. Τότε η Ελλάδα είχε αποσπάσει την έκτη θέση στη Eurovision. Ετσι, ο Ηλίας Κόζας επιστρέφει για να διεκδικήσει το εισιτήριό του για συμμετοχή στη Eurovision έπειτα από 9 χρόνια. 

LOU IS (Λουΐζα Σοφιανοπούλου)

Η Lou Is (Λουΐζα Σοφιανοπούλου) ασχολείται με το τραγούδι. Τραγουδά από τα 17 της σε επαγγελματικό επίπεδο, μελετώντας διάφορα είδη μουσικής όπως έντεχνο ελληνικό, ροκ, τζαζ, σόουλ μπλουζ κ.ά.

Εχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως οι: Μελίνα Τανάγρη, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Ζακ Στεφάνου, Βασίλης Καζούλης, Στάθης Δρογώσης, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας και Φίλιππος Πλιάτσικας.

Amanda Tenfjord

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord, όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα, ζει και δραστηριοποιείται στη Νορβηγία. Ο πατέρας της είναι Έλληνας και η μητέρα είναι από τη Νορβηγία. Η Amanda Tenfjord γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά επέστρεψε με την οικογένειά της στη Νορβηγία, σε ηλικία μόλις 3 ετών. Η Amanda ζει στο Tennfjord, περιοχή που την ενέπνευσε να διαλέξει το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο στο τραγούδι. Εχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα στην νορβηγική ποπ, με δημοσιεύματα στη χώρα της Σκανδιναβικής Χερσονήσου να μιλούν για το ταλέντο της.

https://www.instagram.com/p/COVkpHLJU85/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Joanna Drigo

Η Joanna Drigo (Ιωάννα Δριγκοπούλου) ξεκίνησε να τραγουδά δίπλα στον Φίλιππο Πλιάτσικα, ο οποίος την επέλεξε μέσα από οντισιόν για να τον συνοδεύσει στις ζωντανές του εμφανίσεις. Το ντεμπούτο της στα άλμπουμ ήταν με μία pop-rock παραγωγή, σε παραγωγή Φίλιππου Πλιάτσικα, σε στίχο ελληνικό αλλά και αγγλικό. 

https://www.instagram.com/p/CQygVF8L1mr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη Eurovision

«Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα 40 υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει το Μάιο στο Τορίνο, επέλεξε τα πέντε που προκρίνονται στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί, με αλφαβητική σειρά, είναι οι Amanda Georgiadi, Good Job Nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas, Lou Is.

Από την επόμενη εβδομάδα τα μέλη της επιτροπής θα προγραμματίσουν διαδοχικές συναντήσεις με τους καλλιτέχνες και την ομάδα τους προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικότερα τις προτάσεις τους. Η τελική επιλογή θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες από επιτροπή της ΕΡΤ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA