Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρεις καταξιωμένοι μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις του για το νέο τραγούδι της αγαπημένης σειράς του Alpha «Σασμός». Το ακούσαμε πρώτη φορά στο επεισόδιο της Πέμπτης και μέσα σε λίγες ώρες είχε χιλιάδες προβολές στο YouTube.

Τραγουδάει ο Μπάμπης Στόκας, οι στίχοι είναι του Γιάννη Κότσιρα ενώ τη μουσική την έχει γράψει ο Νίκος Τέρζης. Το τραγούδι έχει πολλά και δυνατά μηνύματα για μείζονα κοινωνικά προβλήματα. Για τον ρατσισμό, την έμφυλη βία, τα ναρκωτικά, την ομοφοβία, τη φτώχεια, την αποξένωση αλλά και για όσους κλείνουν τα μάτια κι εθελοτυφλούν σ’ αυτά τα περιστατικά. 

«Ένα παιδί τρυπιέται μπρος τα μάτια σου / Δυο άστεγοι ζητούν τα αποφάγια σου [...] Γυναίκα που πονάει / Ο ξένος που πεινάει / Η μάνα που βουρκώνει είναι η μάνα σου [...] Μια κοπέλα κάποιου η κόρη / Το πολύχρωμο αγόρι / Γύρω φόνοι και σωπαίνεις, πέθανες και δεν το ξέρεις [...] Τα χέρια είναι για χάδια κι όχι να χτυπούν / Τα στόματα στο αίμα πρέπει να μιλούν [...] Το κινητό κοιτάς, ξέχασες ν’ αγαπάς / Συνήθισες το τέρας και το προσκυνάς» είναι μερικοί από τους στίχους – γροθιά.

Το τραγούδι έρχεται μετά τα προηγούμενα τέσσερα νέα κομμάτια της σειράς, τα «Σασμός» με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα, «Κάθε Μέρα» με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μπάση, «Τα Αντίθετα» με ερμηνευτή τον Βασίλη Σκουλά και «Παλιά Πληγή» με ερμηνεύτρια την Μελίνα Κανά, τα οποία έχουν επίσης αγαπηθεί από το κοινό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA