ΜΟΥΣΙΚΗ
29/03/2022 08:57

Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη: Πέθανε το «αηδόνι» του νησιώτικου τραγουδιού

Σίγησε μία από τις μεγαλύτερες φωνές του νησιωτικού τραγουδιού. Η Ειρήνη Κοντιπούλου - Λεγάκη άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης (29/3) σε ηλικία 91 ετών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη: Πέθανε το «αηδόνι» του νησιώτικου τραγουδιού
Η Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη / Πηγή: Facebook
Ανάγνωση:

Πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης (29/3) μία από τις μεγάλες φωνές του νησιώτικου τραγουδιού. Η Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη, έφυγε σε ηλικία 91 ετών.

Η Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη γεννήθηκε στην Κεραμωτή της Νάξου στις 15 Δεκεμβρίου 1931. Το 1951 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ιδιαίτερα γνωστή έγινε με τη συνεργασία της Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) με προϊστάμενο τον Σίμωνα Καρά. Το 1955 παντρεύτηκε Στέλιο Λεγάκη και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Με την κόρη της Ελένη Λεγάκη και τον αδελφό της Γιώργο χάραξαν μια μεγάλη πορεία στο χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού. Από τη δεκαετία του 60 κυκλοφόρησε δεκάδες δίσκους 45 στροφών ενώ έδωσε και πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Προσωπική δισκογραφία

  • «Νησιώτικα τραγούδια 1, 2, 3» (1967, 1968, 1968)
  • «Τσάρκα με το τρεχαντήρι» (1970)
  • «Νησιώτικη τσάρκα» (1973)
  • «Τραγούδια του Αιγαίου» (1973)
  • «Από λιμάνι σε λιμάνι» (1975)
  • «Τα πελαγίσια» (1975)
  • «Θαλασσινοί αντίλαλοι» (1977)
  • «Θαλασσινά» (1982)
  • «Μεγάλες επιτυχίες» (1982)
  • «Χρυσός δίσκος» (1982)
  • «9 μποφόρ» (1987)
  • «Ανέφαλα θαλασσινά» (1993)
  • «Νησιώτικα» (1994)

Συμμετοχές

  • «Ντιρλαντά» (1971)
  • «2ο Ταξίδι στην Ελλάδα» (1975)
  • «Τραγούδια απ’ τα νησιά μας» (1975)
  • «Ντάρι-ντάρι, νησιώτικο γλέντι» (1991)
  • «Τα ωραιότερα νησιώτικα τραγούδια» (1992)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΓΑΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΑΝΑΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ