Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αμάντα Γεωργιάδη ανέβηκε στην σκηνή του Pala Olimpico για τον Α' Ημιτελικό της Eurovision 2022 το βράδυ της Τρίτης (10/5) και κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού. Η 25χρονη εκπρόσωπός μας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εμφανώς ανακουφισμένη μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως: «Νιώθω πολύ καλά, χαρούμενη και υπερήφανη, είμαι πολύ ευτυχισμένη».

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2022 - Αμάντα Γεωργιάδη: Μάγεψε η Ελλάδα με το Die Together στον Α' Ημιτελικό - Αποθέωση σε Twitter

«Είχα ένα χαμόγελο που φάνηκε και στο πρόσωπο μου», απάντησε για το δυνατό χειροκρότημα που απέσπασε από τους θεατές που βρίσκονταν κάτω από την σκηνή, όπου εμφανίστηκε στον ημιτελικό. «Είχα πολύ άγχος, χάρηκα πάρα πολύ όταν άκουσα ότι η Ελλάδα περνάει στον τελικό». Η 25χρονη μιλώντας για τον τελικό δήλωσε πως «το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε ωραία».

Eurovision 2022: Αυτές είναι οι 10 χώρες που πέρασαν στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου

Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία και Ολλανδία είναι οι χώρες που πήραν το πράσινο φως για τον τελικό της Eurovision και θα βρεθούν το Σάββατο (14/5) απέναντι στις Big Five (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα), αλλά και στις δέκα χώρες που θα προκριθούν από τον Β΄ Ημιτελικό της Πέμπτης (12/5).

Η σειρά με την οποία ανακοινώθηκαν οι παραπάνω χώρες είναι τυχαία και δεν έχει καμία σχέση με την κατάταξή τους ως προς τη βαθμολογία.

Να θυμίσουμε ότι στον Α' Ημιτελικό συμμετείχαν συνολικά 17 χώρες: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Ο Β΄ Ημιτελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (12/5) στις 22.00 και συμμετέχουν οι: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαΐτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA