ΜΟΥΣΙΚΗ
15/05/2022 16:37

Eurovision 2022 - «Βόμβα» από την EBU: Αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών

Λίγες ώρες μετά τον μεγάλο τελικό της Eurovision, η EBU ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, κάτι που θεωρήθηκε ως «χειραγώγηση ψήφων»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Eurovision 2022 - «Βόμβα» από την EBU: Αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού στην Eurovision 2022 εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, όπως ανακοίνωσε η EBU.

«Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η EBU. Οπως ειπώθηκε στην εκπομπή του Mega «Τι λες Τώρα», η EBU άλλαξε την ψηφοφορία των συγκεκριμένων χωρών επειδή θεωρήθηκε πως υπήρξε «χειραγώγηση ψήφων».

Video Loading...

Η Βικτώρια Χαλκίτη, από την πλευρά της, που αποτελεί μέλος της ελληνικής κριτικής επιτροπής, υπογράμμισε στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» πως η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρή. «Ο καθένας είναι μόνος του. Έχει συμβολαιογράφο, έχει άνθρωπο και από την ΕΒU και μας ελέγχει ότι ούτε συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε. Μπροστά μας έχουμε κάποιο άτομο που μας επιτηρεί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, για παράδειγμα “α, αυτό είναι τέλειο!”», εξήγησε.

«Εγώ πήγα κενό, δεν ήθελα να επηρεαστώ», είπε και τόνισε πως πριν τον διαγωνισμό δεν είχε ακούσει τόσο πολύ τα τραγούδια επίτηδες. «Δεν ξέρεις τι μπορεί αν τύχει στον καθένα και εγώ είμαι πολύ του ακουστικού», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
EUROVISION ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ