Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ραντεβού τους μπορεί να καθυστέρησε λίγο ελέω Τζέισον Τέιτουμ και Μπόστον Σέλτικς, αλλά εν τέλει Μπρούκλιν Νετς και Μιλγουόκι Μπακς θα βρεθούν αντιμέτωποι στα NBA Playoffs με φόντο μία θέση στους τελικούς της Ανατολής. Από τη μία πλευρά οι Μπακς του δύο φορές MVP Γιάννη Αντεκτοκούνμπο που «σκούπισαν» στον πρώτο γύρο του Μαϊάμι Χιτ. Και από την άλλη οι... All Star Νετς, που απέκλεισαν τους Σέλτικς με 4-1 με την Big-3 των Τζέιμς Χάρντεν, Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ να υπογράφουν την μεγάλη πρόκριση.

Διαβάστε ακόμη: Αντετοκούνμπο: Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τον «Greek Freak»

Πλέον το ερώτημα που γεννάται είναι ένα. Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του να σταματήσουν την ομάδα του Μπρούκλιν. Και γενικά έχουν τη δυνατότητα τα «Ελάφια» να κάνουν φέτος την υπέρβαση και να φτάσουν ως τους τελικούς του ΝΒΑ; Οι προβλέψεις των ειδικών στις ΗΠΑ δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στους Μπρούκλιν Νετς να είναι στους τελικούς της περιφέρειας με τη σειρά να κρίνεται όπως όλα δείχνουν στις λεπτομέρειες και ενδεχομένως να χρειαστούν και τα επτά παιχνίδια.

Επίθεση

Οι δύο ομάδες σκόραραν μαζί στην κανονική περίοδο 238,7 πόντους ανά παιχνίδι, επίδοση που κατατάσσεται στις κορυφαίες όλων των εποχών για ζευγάρι στα πλέι οφ. Αντίστοιχα και τα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια το σκορ πλησίασε ή και ξεπέρασε συνολικά τους 240 πόντους. 

Την ίδια στιγμή η τριάδα Ντουράντ, Χάρντεν και Ίρβινγκ είχε στην πρώτη φάση των πλέι οφ 85,2 πόντους ανά αγώνα, κορυφαία επίδοση στην ιστορία των NBA Playoffs.

Από την άλλη πλευρά η Μπακς στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που όμως έχει δίπλα του -μεταξύ άλλων- δύο παίκτες που μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι. O Τζρου Χόλιντεϊ ήταν καθοριστικός στα τέσσερα παιχνίδια με τους Χιτ έχοντας 64 ασίστ στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Επίσης ο Κρις Μίντλεντον είναι ένας από τους μόλις πέντε παίκτες φέτος στη λίγκα που μετρά τουλάχιστον 20 πόντους, 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 40% στα τρίποντα. Επιπλέον στα φετινά παιχνίδια με τους Νετς είχε μ.ό. πόντων κοντά στους 25 και σούταρε με 51%.

Άμυνα

Οι δύο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην άμυνά τους. Άλλωστε οι Νετς είχαν μόλις την 22η καλύτερη άμυνα στην regular season τη στιγμή που οι Μπακς είχαν την 9η.

Οι Νετς στηρίζονται πολύ στην άμυνα στα σκριν πάνω στην μpάλα και δημιουργούν προϋποθέσεις για παιχνίδι στο τρανζίσιον.

Από την πλευρά τους οι Μπακς παίζουν άμυνα πάνω στην μπάλα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την έκρηξη του Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας φόργουορντ είναι φέτος ο κορυφαίος παίκτης στο τρανζίσιον έχοντας 4,7 πόντους ανά παιχνίδι στον αιφνιδιασμό έχοντας σκοράρει 127 φορές με ποσοστό ευστοχίας στο 76%.

Η θέση «5»

Φέτος το Μπρούκλιν άρχισε τη σεζόν με τον ΝτιΑντρέ Τζόρνταν βασικό σέντερ.  Έδωσε λύσεις μέσα στη χρονιά ο Νίκολας Κλάξτον αλλά εν τέλει καταλήγουν σε ένα πιο χαμηλό σχήμα με «5άρι»« τον Μπλέικ Γκρίφιν που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του μετά από το «ναυάγιο» στο Ντιτρόιτ. Επίσης έχουν δοκιμαστεί αρκετές φορές και σχήματα με τον Ντουράντ ή τον Τζεφ Γκριν στο «5» αλλά σε πολύ πιο χαμηλά σχήματα.

Κι εκεί, στις μάχες μέσα στο «ζωγραφιστό» θέλουν να χτυπήσουν οι Μπακς. Οι Μπρουκ Λόπεζ και Μπόμπι Πορτίς πήραν χρόνο και ρόλο στα παιχνίδι με το Μαΐάμι. Στην κανονική περίοδο η φροντλάιν γέμιζε επίσης με τους Αντετοκούνμπο και ΠιΤζέι Τάκερ. Τα «Ελάφια» δείχνουν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα μέσα στη ρακέτα, αλλά μένει να φανεί κατά πόσο μπορούν να το εκμεταλλευτούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA