Μενού
  • Α-
  • Α+

Εικόνα διάλυσης στην ομάδα μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς ένας μετά από τον άλλον οι ξένοι παίκτες της αποχωρούν. Την ίδια στιγμή άγνωστο παραμένει το τι θα πράξουν οι Έλληνες που εργάζονται στο κλαμπ, ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του Ανδρέας Πιστιόλης, Κώστας Χατζηχρήστος και Κοσμάς Κοντογιάννης. Η πόρτα που άνοιξε ο Τόρνικε Σενγκέλια αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία με την εισβολή των Ρώσων, περνούν διαδοχικά όλοι οι ξένοι παίκτες της ομάδας.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μετά τον Σενγκέλια και τον Ίφε Λούντμπεργκ αποχωρούν οι Γιοχάνες Φόιχτμαν και Μάριους Γκριγκόνις ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να βαδίσει και ο Αμερικανός Ουίλ Κλάιμπερν. Παράλληλα δημοσιεύματα φέρνουν και τον γεννημένο στην Ουκρανία, Ρώσο σέντερ Τζόελ Μπολομπόι, έτοιμο να φύγει.

Η ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ κάνει λόγο για παράβαση των όρων συμβολαίων των παικτών, όμως την ίδια στιγμή τονίζει πως: «ο σύλλογος αντιμετωπίζει την προσωπική κατάσταση του καθενός από τους παίκτες με κατανόηση».

https://twitter.com/cskabasket/status/1498238972882997254?ref_src=twsrc^tfw

Αυτό όμως ενδέχεται να είναι το μικρότερο «κακό» για την «ομάδα του στρατού» καθώς ακόμη και μέσα στην ημέρα αναμένονται εξελίξεις από την Ευρωλίγκα, τόσο για την ΤΣΣΚΑ όσο και για τις άλλες δύο ρωσικές ομάδες στη διοργάνωση, την Ζενiτ Αγίας Πετρούπολης (με GM τον Μάνο Παπαδόπουλο και β. προπονητή τον Δ. Παναγιωτόπουλο) και της Ούνικς Καζάν (των Κώστα Καϊμακόγλου και Ρ. Καμπόσου). Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αποκλεισμός από τη συνέχεια της διοργάνωσης και για τις τρεις ομάδες. Σημειώνεται πως την Παρασκευή αποφασίστηκε η αναβολή των αγώνων τους για την 27η αγωνιστική και η μεταφοράς της έδρας τους εκτός ρωσικής επικράτειας. Ωστόσο οι εξελίξεις και οι κυρώσεις που επιβάλλουν τα ευρωπαϊκά κράτη αλλάζουν άρδην τα δεδομένα.

 

https://twitter.com/cskabasket/status/1498239031741714432?ref_src=twsrc^tfw

Σημειώνεται πως από τη Ζενίτ έχουν αποχωρήσει μέχρι τώρα οι Λιθουανοί Γκουντάιτις και Κουζμίνσκας, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Λιθουανία, οι μη Ρώσοι παίκτες και προπονητές είναι ελεύθεροι να αποχωρήσουν. Παράλληλα σύμφωνα επίσης με το Basketnews.com την απόφαση να φύγει έχει πάρει και ο Τζάρελ Μπράντλεϊ της Ούνικς Καζάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA