Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηταν να μην το πάρει προσωπικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, από τη στιγμή που το πήρε, έβαλε τέλος στο... ξύλο της Ουκρανίας που προσπάθησε με κάθε τρόπο να σταματήσει το δρόμο της Εθνικής ομάδας για την κορυφή του ομίλου στο Eurobasket 2022! Ο Greek Freak έκανε μαγικά πράγματα στη γ' περίοδο του τέταρτου αγώνα της Ελλάδας και με 33 πόντους μέχρι το 28', οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια με 99-79, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η Εθνική είχε δύο διαφορετικές εικόνες. Στο πρώτο ημίχρονο, αν και προηγήθηκε με 7 πόντους διαφορά, έχασε τον ρυθμό της, εκνευρίστηκε από τα σκληρά φάουλ στον Αντετοκούνμπο και στο τέλος βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ (46-39). Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Γιάννης είπε να βάλει τέλος στο... αστείο των Ουκρανών και με απίστευτα πράγματα στο παρκέ, οδήγησε την Εθνική σε ένα επιμέρους σερί 21-7, ανατρέποντας την κατάσταση και βάζοντας την Ελλάδα μπροστά στο σκορ (60-53).

Ο Γιάννης έκανε τα πάντα... Τελείωνε φάσεις, μοίραζε μπάλες, άντεξε στο ξύλο των Ουκρανών, οι οποίοι έκαναν διαδοχικά αντιαθλητικά φάουλ υπό την ανοχή των διαιτητών. Αυτό ήταν και η αρχή των πάντων... Τον Γιάννη ακολούθησε ο Ντόρσεϊ που αφυπνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καλάθης που έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με δύο διαδοχικά τρίποντα στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν από τον Ιτούδη έκαναν καταπληκτική εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας πως αυτή η Εθνική έχει λύσεις και βάθος στον πάγκο.

Ο Γιάννης δεν έφτανε που έβαλε τους Ουκρανούς στα καλάθια, δεν ήθελε καν να βγει από το παρκέ! Τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι με τη διαφορά στους 20 πόντους, πήγε στον πάγκο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και παρότι το παιχνίδι είχε κριθεί, ζήτησε από τον Ιτούδη να επιστρέψει για τα τελευταία 4 λεπτά προκειμένου να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε. Και πράγματι, αυτό έκανε, σταματώντας στους 41 πόντους, το οποίο αποτελεί ρεκόρ, με 13 στα 16 δίποντα και 15 στις 18 βολές ενώ «γέμισε» τη στατιστική του με 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και 43 βαθμούς αξιολόγησης PIR σε 27’27” συμμετοχής.

Μιας και ο λόγος για ρεκόρ, πέραν από ατομικό ρεκόρ του Γιάννη με τη φανέλα της Εθνικής -ξεπέρασε τους 40 που έβαλε κόντρα στη Σερβία και τον Νίκολα Γιόκιτς πριν από λίγες μέρες- πρόκειται για την τρίτη καλύτερη επίδοση πόντων όλων των εποχών από Ελληνα διεθνή σε Eurobasket, μετά τους Γκάλη και Κολοκυθά.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-46, 71-57, 99-79

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καστίγιο, Μαέστρε, Στράουμπε

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Αγραβάνης 5 (1), Γιάννης Αντετοκούνμπο 41, Θανάσης Αντετοκούνμπο 2, Καλάθης 13 (3), Ντόρσεϊ 13 (1), Λαρεντζάκης 2, Λούντζης 2, Παπαγιάννης 6, Παπανικολάου 4 (1), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 7 (1).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αϊνάρς Μπαγκάτσκις): Μπλίζνιουκ 4, Μπομπρόφ 3 (1), Λεν 10 (2), Μίχαϊλιουκ 16 (1), Πούστοβι 6, Σάνον 16 (3), Σκαπίντσεφ 4, Σιντόροφ 10 (2), Τκατσένκο 8, Ζότοφ 2.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA