Μενού
  • Α-
  • Α+

Έφτασε η στιγμή των νοκ-άουτ για την Εθνική ομάδα! Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τσεχία, στους «16» του Eurobasket 2022 με στόχο να φτάσει στη ζώνη των μεταλλίων και στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά και να πάρει τη δική της εκδίκηση.  Μετά από μια εξαιρετική παρουσία στο Μιλάνο (5/5), στη φάση των ομίλων του Eurobasket 2022, η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο Βερολίνο και θέλει να συνεχίσει… ακάθεκτη προς την μεγάλη διάκριση, ξεπερνώντας το «εμπόδιο» της Τσεχίας.

Η Εθνική μπάσκετ εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, κάτι όπως που θα πρέπει να δείξει και στο παρκέ, κόντρα στην ομάδα των Σατοράνσκι και Βέσελι. Η Τσεχία πήρε την τέταρτη θέση στον τέταρτο όμιλο, κερδίζοντας την Ολλανδία (88-80) και το Ισραήλ (88-77), ενώ έχασε από Πολωνία (84-99), Σερβία (68-81) και Φινλανδία (88-98).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι απολύτως καλά, μετά το πρόβλημα που απέκτησε κόντρα στην Εσθονία και υπολογίζεται κανονικά από τον Δημήτρη Ιτούδη. Η «Γαλανόλευκη» πηγαίνει στον αποψινό αγώνα χωρίς προβλήματα τραυματισμών, αφού και ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε κόντρα στην ομάδα της Βαλτικής. Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Γερμανία, που κέρδισε χθες το Μαυροβούνιο.

Θυμίζουμε ότι οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στις 4 Ιουλίου του 2021 στη Βικτώρια του Καναδά στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά. Εκεί, το συγκρότημα του Ρικ Πιτίνο -τότε- είχε γνωρίσει τη συντριβή με 97-72, χάνοντας έτσι το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Δύο χρόνια νωρίτερα, η Τσεχία «έκοψε» τον δρόμο για την οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Η Ελλάδα πήρε μεν τη νίκη με σκορ 84-77, ωστόσο δεν κάλυψε τη διαφορά των 12 πόντων που είχε ανάγκη κι έτσι αποκλείστηκε.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Ουκρανία – Πολωνία (13:00, ΕΡΤ3)

Φινλανδία – Κροατία (15:45, ΕΡΤ1)

Σερβία – Ιταλία (19:00, ΕΡΤ1)

Ελλάδα – Τσεχία (21:45, ΕΡΤ1)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA