Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα καταγγελία για διπλή κακοποίηση ανηλίκου, με ξυλοδαρμό από τέσσερις παιδαγωγούς, στην «Κιβωτό του Κόσμου» έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για 14χρονο αγόρι το οποίο διαμένει ακόμα στη δομή της ΜΚΟ στο Βόλο και αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες, ίσως και τις επόμενες ώρες. 

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Λάβρος ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου - «Αβυσσαλέο μίσος Εκκλησίας κι εκλογική αγωνία της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 14χρονος αναμένεται να καταθέσει για δεύτερη φορά σωματική κακοποίηση από παιδαγωγούς. Το αγόρι είχε ξυλοκοπηθεί από τέσσερα διαφορετικά άτομα, ένα εκ των οποίων με το όνομα «Πασχάλης» απασχολεί ήδη την επικαιρότητα, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων για την «Κιβωτό». Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2021, ενώ το αγόρι αναμένεται να πει στους ειδικούς ότι λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο, το απομάκρυναν από τη δομή του Βόλου όπου διέμενε και το ξυλοκόπησαν για δεύτερη φορά και το επέστρεψαν πίσω. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες, καταβάλλονται προσπάθειες από παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, να «ανοιχτεί» το παιδί και να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να αποκαλυφθεί η δράση των «παιδαγωγών» και να κληθούν για εξηγήσεις από τη δικαιοσύνη.

«Αβυσσαλέο μίσος της Εκκλησίας κι εκλογική αγωνία της κυβέρνησης»

Την ίδια ώρα, «λάβρος» εμφανίστηκε ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου Θρασύβουλος Κονταξής μιλώντας για πρώτη φορά για την υπόθεση που έχει βγει στο προσκήνιο κι αφορά στην Κιβωτό του Κόσμου και τα όσα καταγγέλλονται ένθεν κακείθεν. Ο δικηγόρος του κληρικού μίλησε για υπόθεση που δεν υπάρχει καμία κατηγορία, για την οποία κανείς δεν έχει κληθεί να απολογηθεί και να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Μίλησε ξεκάθαρα για υπόθεση ορμώμενη από την Εκκλησία κι από την κυβέρνηση. Παράλληλα, επιτέθηκε στο νεοδιορισθέν ΔΣ, αλλά και στους εισαγγελείς που έδωσαν «αν έδωσαν» την εντολή για την έξωση του πατρός, της πρεσβυτέρας και του παιδιού τους από την δομή του Κολωνού.

Επανέλαβε πολλάκις τις λέξεις «παράνομα», «αυθαίρετα», «χωρίς καμία ειδοποίηση» τονίζοντας ότι θα πάει στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο την προσεχή Δευτέρα. «Δεν υπάρχει καμία κατηγορία ούτε έχει κληθεί κανείς για απολογία» είπε ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου και πρόσθεσε: «Δεν αφορά υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας Αντωνίου αυτό που θα πω. Το αβυσσαλέο μίσος της Εκκλησίας για το έργο του πατρός Αντωνίου συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης η οποία με ένα εγκάθετο ΔΣ, πρόεδρος του οποίου είναι μία κυρία εφοπλιστής, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου».

Εκανε δε λόγο για παράνομη έξωση του πατρός Αντωνίου: «Αυθαίρετα κλείδωσαν τις πόρτες και πέταξαν στο δρόμο την οικογένειά του. Είναι ανέστιος γιατί δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Γύρισε από το γραφείο που με επισκέφθηκε χθες το απόγευμα κι έμεινε στο δρόμο. Ελπίζω ο κ. Ιερώνυμος, η κυρία Μιχαηλίδου η κυρία Μαρτίνου κι άλλοι λοιποί να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους» είπε με δηκτικό ύφος ο κ. Κονταξής και πρόσθεσε: «Εχουν αλλάξει τις κλειδαριές και δεν μπορούν καν να πάρουν τα πράγματά τους».

Αφησαν οικογένεια με ανήλικο να κοιμηθεί σε αμάξι

Ο έτερος δικηγόρος του κληρικού, Γιάννης Κώτσος είπε: «Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάργησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας, για έναν άνθρωπο που είναι, και το έχει δηλώσει ευθύς εξ' αρχής, αθώος πριν καν κληθεί να δώσει τις νόμιμες εξηγήσεις πριν καν καταστεί κατηγορούμενος και μάλιστα όταν ευθύς εξ' αρχής έχουν δηλώσει αμφότεροι ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Αυτο που βίωσαν χθες το βράδυ με την αδικαιολόγητη και μη νόμιμη αλλαγή των κλειδιών του κοιτώνα τους εντός της Κιβωτού, χωρίς να τους έχει δοθεί νόμιμα οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, οδήγησε ένα ζεύγος ανθρώπων μαζί με το ανήλικο παιδί τους να διανυκτερεύσουν εντός του αυτοκινήτου γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε» κατέληξε.

Βρήκε σπίτι ο πατήρ Αντώνιος

Εξάλλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο πατήρ Αντώνιος και η σύζυγός του νοίκιασαν σπίτι και μάλιστα βρήκαν δίπλα και μια αποθήκη για να πάρουν πράγματα από τη δομή στον Κολωνό, απ' όπου τους έγινε... έξωση. Για να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια όμως θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με το νέο ΔΣ της Οργάνωσης. Με όλες τις Αρχές να τους έχουν υπό ασφυκτικό κλοιό, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Όπως έχει γίνει γνωστό, τη Δευτέρα θα επισκεφτούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα όσα γίνονται εις βάρος τους και να ζητήσουν την παρέμβασή του στις παρανομίες, όπως λένε, που έχουν γίνει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA