Μενού
Επίδειξη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Επίδειξη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη | ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Η 28η Οκτωβρίου, η επέτειος του «ΟΧΙ» αποτελεί Εθνική Αργία και με αφορμή αυτή την αργία που έπεται ίσως αξίζει να δούμε τι ισχύει για αυτούς που εργάζονται αυτή την ημέρα.

Περίπτωση Νο1: Εργαζόμενος απασχολείται εβδομαδιαίως Τρίτη έως και Σάββατο. Το Σάββατο της 28ης, παρόλο που είναι μέσα στο πρόγραμμα εργασίας του, εφόσον εργαστεί θα πρέπει να αμειφθεί με 75% επιπλέον για τη συγκεκριμένη ημέρα. 

Περίπτωση Νο2: Εργαζόμενος απασχολείται εβδομαδιαίως από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Σε περίπτωση που εργαστεί το Σάββατο της 28ης, τότε υπάρχει διπλή προσαύξηση στο μισθό του. Συγκεκριμένα θα αμειφθεί με 40% επιπλέον, διότι το Σάββατο θα είναι η 6η ημέρα εργασίας του και 75% επιπλέον λόγω εργασίας που πραγματοποιείται σε ημέρα αργίας. 

Σημείωση: Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί  αναφέρεται πως εφόσον η εβδομαδιαία εργασία είναι πενθήμερη και χρειαστεί να πραγματοποιηθεί εργασία και έκτη ημέρα, ο εργαζόμενος θα αμειφθεί με προσαυξημένο τον μισθό της συγκεκριμένης ημέρας κατά 40% και απαγορεύεται να εργαστεί πάνω από οχτώ (8) ώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA