Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πακέτο στήριξης Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου για την εργασία θα είναι λίγο-πολύ το ίδιο, καθώς θα περιλαμβάνει τα οριζόντια μέτρα που θα λάβουν παράταση, λόγω της αναβολής της άρσης του lockdown στην αγορά.

Στο πλαίσιο της παράτασης των μέτρων που «προστατεύουν» πάνω από 700.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, συνεχίζεται και επίδομα των 534 ευρώ για όσους εργαζομένους η σύμβαση εργασίας τεθεί σε αναστολή τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο, είτε γιατί η επιχείρηση είναι κλειστή έπειτα από κρατική εντολή, είτε γιατί θεωρείται πληττόμενη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι δηλώσεις των αναστολών σύμβασης για τον Νοέμβριο μπορούν να υποβληθούν από εργαζόμενους και εργοδότες στην ΕΡΓΑΝΗ έως τις 14 Ιανουαρίου, ενώ για το Δεκέμβριο έως τις 18 Ιανουαρίου. Η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Δεκέμβριο καταβάλλεται έως την Τρίτη 12 του μήνα.

Ήδη έχει παραταθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 ο μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που προσφέρει «ομπρέλα» προστασίας σε τουλάχιστον 40.000 εργαζόμενους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA