Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο τέλος Ιανουαρίου θα επιστραφούν τα πιστωτικά υπόλοιπα στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων που δικαιούνται επιστροφή εισφορών απο την εκκαθάριση του 2019.

Διαφορετικά θα συμψηφιστεί (για όσους το έχουν επιλέξει) με τις εισφορές των επόμενων μηνών προς τον ΕΦΚΑ.

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις ΙΒΑΝ των επαγγελματιών – αγροτών, καθώς εκκρεμεί η καταχώρισή τους από ακόμη 56.987 ασφαλισμένους. 

Η δήλωση ΙΒΑΝ γίνεται στην ψηφιακή διαδρομή www.efka.gov.gr -> ηλεκτρονικές υπηρεσίες -> Aτομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας».

Συνολικά, οι εν λόγω επαγγελματίες δικαιούνται επιστροφές εισφορών 37,32 εκατ. ευρώ. Αυτοί οι 56.987 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες είναι οι τελευταίοι από τους μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ που δικαιούνται επιστροφή εισφορών μετά την εκκαθάριση του 2019 αλλά δεν έχουν ακόμη εισπράξει τα σχετικά ποσά. 

Μετά την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2019, περίπου 343.669 ασφαλισμένοι κατέληξαν με μέσο πιστωτικό υπόλοιπο 606,17 ευρώ. Αυτό συνέβη διότι το 2018 δήλωσαν μικρότερο φορολογητέο εισόδημα από το 2017 και έπρεπε να πληρώσουν λιγότερες εισφορές.

Πηγή: Indiser.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA