Μενού
  • Α-
  • Α+

'Οπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που είχαν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης θα είναι η μείωση των εσόδων των δυνητικά δικαιούχων για την περίοδο Απρiλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019, ενώ θα τεθεί και πλαφόν στο οικογενειακό εισόδημα του 2020.

Για τη λήψη του επιδόματος, θα υποβάλλεται αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Για να γίνει η αίτηση αποδεκτή, θα πρέπει πρώτα οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους (στο χρονικό διάστημα Απρίλιος-Δεκέμβριος 2020) στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.

Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις θα χορηγείται οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους μέσω ΟΑΕΔ. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ανοίξει στη συνέχεια η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.