Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρχικά θα πρέπει οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στη συνέχεια να υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση- αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». 

Θα ακολουθήσει αυτοματοποιημένος έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να χορηγηθεί η ενίσχυση (με διασταύρωση των σχετικών στοιχείων στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ και της ΑΑΔΕ).

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα ορίζει τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία θα δοθεί το επίδομα σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωτεχνικούς κ.α.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει διαμηνύσει στους επικεφαλής των επιστημονικών φορέων πως η στόχευση του μέτρου αφορά στους επιστήμονες που έχουν ανάγκη (με έμφαση στους νέους και αυτούς που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα), γι' αυτό και θα θεσπιστούν κριτήρια για την χορήγηση της ενίσχυσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA