Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολιτική απόφαση της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει στον «πάγο» κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι τις 15 Μαρτίου και, παράλληλα με τη διαπραγμάτευση για το πλαίσιο προστασίας των πληττόμενων από την πανδημική κρίση, να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη σύσταση του φορέα απόκτησης ακινήτων που προβλέπει ο νέος πτωχευτικός νόμος. Ο διεθνής διαγωνισμός για την σύσταση του φορέα αναμένεται σε δύο μήνες.

Τα παραπάνω συνάγονται από την χθεσινή εξ αναβολής σύσκεψη (ήταν να πραγματοποιηθεί την περασμένη Παρασκευή) υπό τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, με τη συμμετοχή των τραπεζών, των εταιρειών διαχείρισης και του ειδικού γραμματέα της ΕΓΔΙΧ Φώτη Κουρμούση, με θέμα την πορεία υλοποίησης του νέου πτωχευτικού νόμου.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η πρόοδος στην υλοποίηση των παραδοτέων της πρώτης φάσης του έργου των επιχειρησιακών ομάδων και επισημάνθηκε η κρισιμότητα δύο έργων, παραδοτέων στις δύο επόμενες φάσεις του συντονιστικού έργου: α) της διαμόρφωσης του αλγόριθμου με τον οποίο θα γίνονται οι ρυθμίσεις των οφειλών και της ευθυγράμμιση τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης, και β) του φορέα για την απόκτηση των ακινήτων των ευάλωτων οφειλετών που θα πτωχεύουν. Σχετικά με τον φορέα, ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης ανέφερε ότι ο διεθνής διαγωνισμός για τον ιδιώτη που θα αναλάβει να τον «τρέξει» θα προκηρυχθεί σε δύο μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA