Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν μετά από έρευνα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, σε σχέση με τη χρηματοδότηση εταιρειών ορυκτών καυσίμων από μεγάλους τραπεζικούς ομίλους.
Από το 2015 και τη Συνθήκη του Παρισιού για το Κλίμα, οι 60 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου έχουν χρηματοδοτήσει με 3,8 τρις δολάρια εταιρείες πετρελαίου, αερίου και άνθρακα, δηλαδή αυτές που κανονικά θα έπρεπε σιγά σιγά να μειώνουν σημαντικά τις εξορύξεις.
Η JpMorgan είναι μακράν πρωταθλήτρια στην εν λόγω λίστα έχοντας δώσει πάνω από 300 δις δολάρια στις εταιρείες ορυκτών καυσίμων.
Αν και είναι γνωστό πως για τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται οι παραδοσιακές πηγές ενέργειας, η Συνθήκη του Παρισιού προέβλεπε πως θα σταματούσαν οι εξορύξεις ώστε να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη.
Ακόμα και μέσα στην πανδημία, η χρηματοδότηση προς τις εταιρείες αυξήθηκε κατά 10%, με τις τράπεζες να μην τηρούν τις δεσμεύσεις τους, σύμφωνα με την έκθεση.
- Λακωνία: «Εγώ την έδεσα, χτυπούσε την γυναίκα μου» λέει ο πατέρας της 30χρονης που πέθανε
- Fuel Pass 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε την αίτηση
- Ελένη Ζαβιτσάνου: «Το μεγαλύτερο στερεότυπο για τις γυναίκες που κάνουμε bodybuilding είναι ότι μοιάζουμε με άντρες»
- Άννα Βίσση - Χριστίνα Πολίτη: Δύο ξένοι μετά από 30 χρόνια φιλίας; - Η «πόρτα» στο καμαρίνι και το unfollow
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.