Πιο εύκολη έχει γίνει πλέον η διαδικασία της συμπλήρωσης και υποβολής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων, καθώς η διαδικασία θα διαρκεί 15 λεπτά με τη χρήση της εφαρμογής myProperty.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, τα στοιχεία από τη χρήση της πλατφόρμας, myProperty, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δείχνουν ότι αυτός είναι, κατά μέσο όρο, ο χρόνος που χρειάστηκαν οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ψηφιακές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων.
Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρέπει να σκεφτούμε τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι και πριν την πανδημία: Σύνταξη της δήλωσης στον υπολογιστή του συμβολαιογράφου, επίσκεψη του αγοραστή και του πωλητή στο γραφείο του συμβολαιογράφου για την υπογραφή της δήλωσης και μετά επίσκεψη στη ΔΟΥ και αναμονή στην ουρά για την κατάθεση της.
Η λειτουργία του myProperty έρχεται σε μια περίοδο, όπου το ενδιαφέρον για μεταβιβάσεις ακινήτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του κύκλου. Ακόμα η πλατφόρμα μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο στους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, ώστε να διεκπαιρεώσουν περισσότερες υποθέσεις πολιτών.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.