Μενού
  • Α-
  • Α+

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής η οποία και αποτελεί την ηλεκτρονική εξέλιξη του Παρατηρητηρίου Τιμών, έχει στόχο να αποτελέσει βασικό μηχανισμό παρακολούθησης της αγοράς και να ενημερώνονται οι καταναλωτές ανά πάσα στιγμή για τις τιμές σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Αυτό αναφέρει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή η οποία προσβλέπει πως τα σούπερ μάρκετ, με συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνάει, ετησίως, τα 90.000.000 ευρώ, πρέπει να ενημερώνουν καθημερινά την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής με τις ημερήσιες τιμές των προϊόντων.

Τι άλλο θα περιλαμβάνει η πλατφόρμα

Ακόμα προβλέπεται και η καταγραφή των λιανικών τιμών των υγρών καυσίμων, του υγραερίου κίνησης («AUTOGAS»), του πετρελαίου θέρμανσης και του πεπιεσμένου φυσικού αερίου («CNG»), μέσω της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων e-Καταναλωτής και του συστήματος Εισροών-Εκροών Καυσίμων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Επιπλέον, τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα παρέχονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από αίτησή της, ενώ εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει λόγος για φορολογικά ζητήματα ενημερώνονται οι ελεγκτικές αρχές. Τέλος, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής δύναται να ανατίθεται σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή να παραχωρείται σε ιδιώτες μέσω διαδικασίας σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA