Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΟΑΕΔ: Kλείνουν οι αιτήσεις για 2.000 ανέργους - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

«Έβρεξε» αιτήσεις στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 2.000 ανέργων σε Αττική και Ν. Αιγαίο, με αποτέλεσμα να σταματά η υποβολή τους στις 28 Μαΐου - Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Γραφεία ΟΑΕΔ (πηγή: Eurokinissi)
Γραφεία ΟΑΕΔ (πηγή: Eurokinissi)

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ζήτηση των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου», με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΟΑΕΔ να αποφασίζει την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 και ώρα 23:59.

Διαβάστε ακόμα: Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι δικαιούχοι - Προϋποθέσεις και ποσά

Το εν λόγω πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, διάρκειας 12 μηνών, ενεργοποιήθηκε στις 7 Μαΐου και η επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ/μήνα για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ/μήνα για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών). Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες και ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12.000.000 € και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΟΑΕΔ #δικαιούχοι #αιτήσεις #άνεργοι #Θέσεις εργασίας