Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις αρχές της νέας εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να έχει προαναγγείλει αυξήσεις. 

Διαβάστε ακόμα: ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στην πληρωμή του – Τον Ιανουάριο του 2022 οι νέες αντικειμενικές αξίες

Όπως επισημαίνει το insider.gr το άλμα των αντικειμενικών αξιών και η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε 3.478 νέες περιοχές σε όλη τη χώρα θα προκαλέσει επιβαρύνσεις σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Τους επόμενους μήνες η ΑΑΔΕ έχει αναλάβει να τρέξει άσκηση προσομοίωσης των 13.808 αντικειμενικών αξιών στην ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε περίπου 6 χιλ. περιοχές θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρξει πτώση σε 3-4 χιλ. περιοχές.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες, που θα τεθούν σε ισχύ το 2022, αναμένεται να βάλουν «φωτιά» στους φόρους που που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κάποιοι θα πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ, κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές που μέχρι τώρα φορολογούνταν ως αγροκτήματα, ενώ στις περισσότερο λαϊκές περιοχές ο ΕΝΦΙΑ θα υποχωρήσει. Επίσης είναι ανοιχτή και η δέσμευση για την μείωση 8% που χρωστάει η κυβέρνηση μεσοσταθμικά. Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου  του 2022.

Στο νέο σύστημα των αντικειμενικών θα μπει το 95% των περιοχών πανελλαδικά και από την 1η Ιανουαρίου του 2022 όλοι οι φόροι που σχετίζονται με τις αντικειμενικές όπως:

  • Φόροι κληρονομιάς
  • Φόροι γονικής παροχής
  • Φόροι μεταβίβασης
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA