Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επιτάχυνση έκδοσης σύνταξης 2.100 ασφαλισμένων, οι οποίοι εργάζονταν σε ευρωπαϊκά όργανα και διεθνείς οργανισμούς και ενώ είχαν καταγράψει χρόνο ασφάλισης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παραμένουν στο «περίμενε» για τη σύνταξη τουλάχιστον για 5 χρόνια, επιχειρεί το Υπουργείο Εργασίας μέσω τροπολογίας που θεσπίζει το «Αναλογιστικό Ισοδύναμο». Η τροπολογία προωθεί τη ρύθμιση με ενιαίους κανόνες και σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία της δυνατότητας μεταφοράς των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων από και προς το ελληνικό ασφαλιστικό, για τους εργαζομένους στα ευρωπαϊκά όργανα ή διεθνείς οργανισμούς, που έχουν καταγράψει χρόνο ασφάλισης και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας οι εκκρεμείς συντάξεις της συγκεκριμένης κατηγορίας ανέρχονται περίπου στις 2.100 και ο χρόνος αναμονής υπερβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις τα πέντε έτη. Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται την προσεχή Τετάρτη 16 Ιουνίου. 

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA