ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/06/2021 10:00

ΕΦΚΑ: Μέσα στο καλοκαίρι έρχεται πενταψήφιος αριθμός για τους πολίτες

Πενταψήφιο αριθμό που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και με μηδενικό χρόνο απόκρισης θα έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν στον ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ: Μέσα στο καλοκαίρι έρχεται πενταψήφιος αριθμός για τους πολίτες
Τηλεφωνικό κέντρο (Shutterstock)
Ανάγνωση:

Μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία στον ΕΦΚΑ πενταψήφιος αριθμός που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και με μηδενικό χρόνο απόκρισης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ. Όπως είπε ο κ. Τσάπαλος, υπάρχουν πολλά ζητήματα εξυπηρέτησης πολιτών και τόνισε ότι αναμένεται να προσληφθούν και συμβασιούχοι για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: Αυτοψία Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής - «Βρήκα 21 από τους 35 υπαλλήλους»

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο για 10 περιπτώσεις ταλαιπωρίας πολιτών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ: Από ατελείωτη καθυστέρηση στην απονομή σύνταξης μέχρι τη μη ενημέρωση για ακύρωση του ραντεβού λόγω κορονοϊού, από τηλεφωνήματα που κανείς δεν απαντά, μέχρι χρέωση τόκων για οφειλή που δεν έχει βρεθεί.

Όλες αυτές οι καταγγελίες που έγιναν είτε γραπτά, είτε ακόμα και σε τηλεοπτική εκπομπή έφτασαν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος διέταξε πειθαρχικό έλεγχο για την... οδύσσεια των ασφαλισμένων από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που παραπέμπουν η μία στην άλλη, δεν ανταποκρίνονται επί μήνες ή και χρόνια σε αιτήματα ασφαλισμένων, δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις, e-mail και επιστολές.

Έρχεται αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου»

Την αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΦΚΑ είχε προαναγγείλει ο κ. Χατζηδάκης λέγοντας τα εξής: «Αποφάσισα να στείλω 10 περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για πειθαρχικό έλεγχο. Δεν μένω σ’ αυτό. Πάμε σε άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά παράλληλα και σε επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών με τον ΕΦΚΑ. Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές! Πλήττουν μεταξύ άλλων και την εικόνα όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Γι’ αυτό αν χρειαστεί θα προχωρήσω και σε άλλους πειθαρχικούς ελέγχους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΦΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ