Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των 5,3 δισεκατομμυρίων ευρώ των πρώτων επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, έχει ξεκινήσει καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων από την ΑΑΔΕ.

Στα ειδοποιητήρια θα αναφέρονται τα ποσά που πήρε κάθε δικαιούχος αναλυτικά καθώς και το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί στο κράτος. Σύμφωνα με την Καθημερινή και με βάση τα σημερινά δεδομένα, καθώς δεν αποκλείεται κάποια παρέμβαση ειδικά για τους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, όσοι συμμετείχαν σε αυτή θα έχουν δύο επιλογές αποπληρωμής:

  • Αποπληρωμή σε 60 δόσεις με την πρώτη δόση να υποβάλλεται, όπως έχει ανακοινωθεί, στο τέλος Ιανουαρίου 2022
  • Αποπληρωμή του ποσού εφάπαξ. Σε αυτή την περίπτωση επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα πρέπει να περιμένουν έκπτωση 15% αν εξοφλήσουν το ποσό σε μια δόση στο τέλος του έτους

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει για τους πρώτους τρεις κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής ότι παρέχεται η δυνατότητα «κουρέματος» του ποσού κατά 30% για όσες επιχειρήσεις έχουν μείωση τζίρου από 15% έως 30% και κατά 50% για όσες; έχουν μείωση τζίρου άνω του 30%.