Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρά τις διαβεβαιώσεις για πληρωμές των αναδρομικών των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε από τον ΕΦΚΑ, ότι δεν θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, 30 Ιουνίου αλλά στις 27 Ιουλίου. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν κανονικά με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021 στους δικαιούχους.

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα Γέφυρα 2: Πληρώνονται σήμερα, 30 Ιουνίου, οι πρώτες 10.000 επιχειρήσεις

Το γεγονός αυτό οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καθυστέρηση από την ανάδοχο εταιρεία για να επεξεργαστεί τα στοιχεία που της έχουν δοθεί.

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Για τις πληρωμές των αναδρομικών των συνταξιούχων του Δημοσίου καθώς και των αναδρομικών και αυξήσεων των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Οι πρώτοι που εισέπραξαν πάντως χρήματα ήταν οι συνταξιούχοι του δημοσίου με 30,1 έως 44 έτη ασφάλισης. Πήραν χρήματα 10.861 συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν βγει στη σύνταξη μετά την 13η Μαΐου του 2016 και πριν από την 1/10/2019.

Όπως ανακοινώθηκε, οι μεικτές τους αποδοχές αυξήθηκαν κατά 74 ευρώ τον μήνα. Υπήρχαν και συνταξιούχοι που πήραν 450 ευρώ αύξηση στη σύνταξή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA