Μενού
  • Α-
  • Α+

Πληρωμές σήμερα, 30 Ιουνίου για 10.000 επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Γέφυρα 2. Οι πρώτες εγκρίσεις αφορούν σε επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως τις 31 Μαΐου και πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιδότηση της δόσης του δανείου τους.

Διαβάστε επίσης: ΕΝΦΙΑ: Ερχονται μειώσεις στους συντελεστές υπολογισμού φόρου - Εκρηξη στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Όσοι έλαβαν έγκριση θα πάρουν αναδρομικά και τη δόση Μαΐου μαζί με την επιδότηση του Ιουνίου. Τα ποσά των ενισχύσεων αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ τον μήνα και η επιδότηση των επιχειρηματικών δάνειων θα αφορά διάστημα οκτώ μηνών. Η πρώτη πληρωμή του Γέφυρα 2 αφορά κυρίως ενήμερα δάνεια που εγκρίθηκαν.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν με την τράπεζα και κατόπιν να ξεκινήσει η καταβολή της επιδότησης. Η ρύθμιση του δανείου θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου.

Στην περίπτωση εξυπηρετούμενων δανείων οι τράπεζες πρέπει να μην τροποποιήσουν τους όρους του δανείου (π.χ. κεφάλαιο, επιτόκιο, διάρκεια αποπληρωμής) σε σχέση με τους όρους που υπήρχαν πριν τη χορήγηση της Κρατικής επιδότησης και μην αυξήσουν τη δόση του δανείου μετά τη λήξη της επιδότησης και μέχρι την οριστική αποπληρωμή του δανείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA