ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/06/2021 09:47

Πρόγραμμα Γέφυρα 2: Πληρώνονται σήμερα, 30 Ιουνίου, οι πρώτες 10.000 επιχειρήσεις

Η πρώτη πληρωμή του Γέφυρα 2 αφορά κυρίως ενήμερα δάνεια που εγκρίθηκαν - Τα ποσά των ενισχύσεων στις επιχειρήσεις αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ τον μήνα

Πρόγραμμα Γέφυρα 2: Πληρώνονται σήμερα, 30 Ιουνίου, οι πρώτες 10.000 επιχειρήσεις
Πρόγραμμα Γέφυρα 2: Πληρώνονται σήμερα, 30 Ιουνίου, οι πρώτες 10.000 επιχειρήσεις
Ανάγνωση:

Πληρωμές σήμερα, 30 Ιουνίου για 10.000 επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Γέφυρα 2. Οι πρώτες εγκρίσεις αφορούν σε επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως τις 31 Μαΐου και πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιδότηση της δόσης του δανείου τους.

Διαβάστε επίσης: ΕΝΦΙΑ: Ερχονται μειώσεις στους συντελεστές υπολογισμού φόρου - Εκρηξη στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Όσοι έλαβαν έγκριση θα πάρουν αναδρομικά και τη δόση Μαΐου μαζί με την επιδότηση του Ιουνίου. Τα ποσά των ενισχύσεων αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ τον μήνα και η επιδότηση των επιχειρηματικών δάνειων θα αφορά διάστημα οκτώ μηνών. Η πρώτη πληρωμή του Γέφυρα 2 αφορά κυρίως ενήμερα δάνεια που εγκρίθηκαν.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα πρέπει πρώτα να ρυθμιστούν με την τράπεζα και κατόπιν να ξεκινήσει η καταβολή της επιδότησης. Η ρύθμιση του δανείου θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου.

Στην περίπτωση εξυπηρετούμενων δανείων οι τράπεζες πρέπει να μην τροποποιήσουν τους όρους του δανείου (π.χ. κεφάλαιο, επιτόκιο, διάρκεια αποπληρωμής) σε σχέση με τους όρους που υπήρχαν πριν τη χορήγηση της Κρατικής επιδότησης και μην αυξήσουν τη δόση του δανείου μετά τη λήξη της επιδότησης και μέχρι την οριστική αποπληρωμή του δανείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ