Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε έως και 60 δόσεις θα μπορούν να ρυθμίζονται οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, καθώς ο σχέδιο της κυβέρνησης πήρε το πράσινο φως από τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, πιθανόν η επερχόμενη ρύθμιση θα αφορά στα χρέη που δημιουργήθηκαν από το Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021.

Οι δόσεις θα είναι 60 και όχι 72, καθώς φαίνεται ότι αυτό το σχέδιο δεν προκρίθηκε. Η έναρξη ρύθμισης θα είναι από τον Ιανουάριο του 2022.

Ποιους θα αφορά:

Με βάση τις πληροφορίες του OPEN η ρύθμιση θα αφορά μόνο πληττόμενους δηλαδή:

  • επιχειρήσεις που είδαν τους τζίρους τους να μειώνονται
  • εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας
  • ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν με μειωμένα ενοίκια

To είχε προαναγγείλει ο Σταϊκούρας  

Τη ρύθμιση οφειλών είχε προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες και ο ε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV. Όπως είπε, έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική συζήτηση με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί το θέμα και στις επαφές με τους επικεφαλής των Θεσμών με προοπτική να εφαρμοστεί μία νέα ρύθμιση για τις οφειλές της περιόδου των 15 μηνών της πανδημίας. Πρόκειται για τις οφειλές οι οποίες έχουν αναβληθεί για το 2022 ενώ δεν αποκλείεται στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν και άλλα χρέη νοικοκυριών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA